Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1997

Imprimir    Recomanar article
Albert Puig

Article de referència:
Michael Doohan, més mític
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Motociclisme (191)
Personatges Personatges
Albert Puig (18)
Michael Doohan (20)
Sito Pons (8)
Entitats Entitats
Campionat Mundial de Motociclisme (34)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Barcelona (3483)
87 lectures d'aquest article
28 impressions d'aquest article
Albert Puig
Al final de la temporada de 1997 el pilot barceloní Albert Puig, de 30 anys, va anunciar la seva retirada dels circuits mundials del motociclisme perquè, segons va declarar en roda de premsa, ja no tenia el que calia per guanyar Grans Premis.

La seva havia estat una fulgurant carrera que, per raons diferents -la majoria lligades a la mala fortuna de les caigudes-, no havia pogut quallar. Albert Puig es va fracturar la tíbia i el peroné el 1990, es va trencar el turmell dret el 1991 i va tenir diverses caigudes a les temporades 1992 i 1993. El 1994 se li va diagnosticar una estranya síndrome compartimental, o fatiga als muscles dels braços, que va motivar una intervenció quirúrgica a Rochester, Minnesota, als Estats Units. Finalment, la caiguda que va tenir el juliol de 1995 al circuit de Le Mans li va deixar seqüeles irreversibles a la cama dreta. En síntesi, tal com ell va resumir en anunciar el seu abandó: "En tota la meva carrera, només he pogut córrer set mesos seguits en condicions òptimes."

Albert Puig de la Rosa va néixer el 16 de gener de 1967 a Barcelona. L'afició a les motos li venia de ben petit. Als 3 anys ja va pujar en una diminuta motocicleta que li havia regalat la seva família, gran aficionada als esports de motor. Als 8 anys va participar en una cursa i als 15 ja corria en trial. Quatre anys més tard participava en proves de motocròs, i als 20 ja va entrar en el món de les proves de velocitat.

Albert Puig va disputar el seu primer Gran Premi a Holanda, el 1987, en la categoria dels 250 cc. En els primers anys va demostrar la seva categoria indiscutible com a pilot de velocitat, però la sort no el va acabar d'acompanyar a l'hora d'aconseguir les primeres posicions en les temporades que va córrer, del 1987 al 1994.

En passar als 500 cc semblava que les coses podien ser diferents, i el 7 de maig de 1995 va aconseguir la seva primera victòria en un Gran Premi, el d'Espanya, celebrat encara al circuit de Jerez, encara que en aquella ocasió Michael Doohan va caure i li va facilitar la victòria. Dos mesos després, l'entrada triomfant de Puig a l'especialitat es va veure frustrada perquè va tenir una greu caiguda al circuit de Le Mans durant la celebració del Gran Premi de França que li va deixar pràcticament inutilitzada la cama dreta. Malgrat la gravetat de la lesió, va poder recuperar parcialment la mobilitat, i un any després, també al Gran Premi de França, va aconseguir tornar a pujar al podi, però ja mai tornaria a fer un primer lloc.

En la seva última temporada, el 1997, va quedar en la posició número 12 del Mundial, en el qual va participar amb una Honda de l'escuderia dirigida per Sito Pons.