Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Ana Fidelia Quirot

Article de referència:
El salt de l'any 2000
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Atletisme (118)
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Personatges Personatges
Ana Fidelia Quirot (5)
Javier Sotomayor (5)
Entitats Entitats
Campionat d´Europa d´Atletisme (15)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Cuba (83)
Göteborg (Suècia) (8)
22 lectures d'aquest article
1 impressió d'aquest article
Ana Fidelia Quirot
El 13 d'agost, l'atleta cubana Ana Fidelia Quirot va guanyar la medalla d'or en la prova dels 800 metres dels Campionats del Món d'atletisme, que es van celebrar a la ciutat sueca de Göteborg, amb una marca d'1:56.11, la millor de l'any.

La victòria de Quirot tenia un mèrit afegit: el fet d'haver guanyat dos anys després d'haver-se cremat tot el cos i haver perdut la filla que esperava. L'accident va tenir lloc al mes de gener de 1993 a casa seva a l'Havana i l'atleta va ser a un pas de la mort. El pare de la filla que va perdre era l'atleta cubà Javier Sotomayor, amb qui Ana Fidelia mantenia relacions malgrat ser ell un home casat. Les causes de l'accident no han estat encara aclarides, però es parlava d'un intent de suïcidi per part d'Ana Fidelia en no poder conviure obertament amb Sotomayor.

En tot cas, la recuperació de Quirot va ser llarga i complicada i ningú apostava per ella. Es va passar setmanes amb tot el cos embenat, i per mantenir-se en forma pujava i baixava les escales de l'hospital. Només la seva força de voluntat i valentia la van portar novament a la competició, fins que va guanyar els Campionats de Cuba, va acabar segona en els Campionats Centramericans i del Carib de 1993, rere la surinamesa Letitia Vriesde (segona a Göteborg), i va ser primera en els Campionats del Món de Suècia.

Ana Fidelia Quirot, nascuda el 23 de març de 1963 a Palma Soriano, Cuba, sempre ha estat una atleta de primera categoria, com ho va demostrar a Barcelona 92 aconseguint una medalla de bronze.

En guanyar a Göteborg va declarar: "Ha estat la victòria més maca de la meva vida. Molta gent creia que ja no podria tornar a córrer o que, si ho feia, no seria com abans; però he demostrat que quan algú vol alguna cosa amb força la pot aconseguir." Quirot va donar les gràcies al seu preparador, Alberto Juantorena, i va afegir: "Ara començaré a preparar els Jocs Olímpics d'Atlanta."