Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Andrés Escobar

Article de referència:
El mundial del ''soccer''
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Crim, delinqüència, màfia (389)
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Futbol (1129)
Personatges Personatges
Andrés Escobar (5)
César Gavíria (9)
Entitats Entitats
Associazione Calcio Milan (24)
Atlético Nacional de Medellín (1)
Càrtel de Cali (Colòmbia) (1)
Club Atlético Boca Juniors (7)
FIFA World Cup (59)
Selecció Colombiana de Futbol (4)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Estats Units d´Amèrica (EUA) (574)
Medellín (Colòmbia) (4)
82 lectures d'aquest article
7 impressions d'aquest article
Andrés Escobar
El dissabte 2 de juliol va morir assassinat als carrers de Medellín, Colòmbia, el defensa de l'Atlético Nacional de Medellín i titular de la selecció d'aquest país Andrés Escobar Escobar, que va ser mort a trets per un grup de tres persones, dos homes i una dona.

Escobar sortia d'un restaurant a Medellín acompanyat per la seva promesa, Pamela, quan uns homes van increpar-lo al carrer. Els assassins, abans de matar-lo, li van recordar que havia marcat un gol en pròpia porta en el partit contra Estats Units durant el Mundial de futbol. De fet, tota la selecció colombiana havia estat amenaçada de mort pel Càrtel de Cali pel mal paper fet per la selecció en el Mundial. Escobar va ser una més de les 30.000 víctimes mortals enregistrades a Colòmbia el 1994 per raó de la misèria, la corrupció i el narcotràfic.

Abans del Mundial, la cotització d'Escobar era molt alta. Havia rebut ofertes milionàries del Boca Júniors argentí i del Milan italià. Es parlava de més de 1.000 milions de pessetes. I és que Escobar va ser l'autor del gol de cap que va permetre a la selecció colombiana guanyar la selecció anglesa a Wembley i passar a Itàlia 90.

Les autoritats colombianes van decretar un dia de dol nacional per la mort del jove jugador, de 27 anys, i les principals autoritats del país, encapçalades pel president César Gaviria, van assistir als funerals. Tres dies després de l'assassinat ja havien estat identificats i detinguts els autors del crim.