Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Antoni Algueró

Article de referència:
Les noves generacions
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Economia catalana (535)
Personatges Personatges
Alfred Molinas (2)
Antoni Algueró (6)
Carles Ferrer Salat (10)
Entitats Entitats
Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (56)
Foment del Treball Nacional (61)
Fundació Cassià Just (1)
Fundació Obra Tutelar Agrària (1)
Gremi d`Indústries Gràfiques de Barcelona (1)
Industrial Bolsera (1)
72 lectures d'aquest article
28 impressions d'aquest article
Antonio Algueró
El 24 de març de 1995 va morir a Barcelona Antoni Algueró, president de Foment del Treball. Algueró va morir sobtadament, tot just acabat el discurs que va fer durant l'homenatge al seu antecessor, Alfred Molinas, que es va celebrar a l'Hotel Arts de Barcelona.

Algueró havia estat escollit president de Foment el 22 de desembre de 1994, i gaudia de la consideració de tots els sectors socials, patronal i sindicats, tal com va quedar demostrat en les declaracions que es van fer lloant el seu bon caràcter i el seu tarannà conciliador i tolerant.

En els mesos que va ser al capdavant de Foment del Treball, va tractar d'afavorir les organitzacions empresarials i va insistir en la necessitat de negociar amb sindicats i Administració per impulsar el creixement econòmic.

Antoni Algueró va néixer el 13 de novembre de 1925 a Móra d'Ebre. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, la seva vida professional sempre va estar lligada a Industrial Bolsera, una empresa puntera en el sector de l'embalatge.

Juntament amb Carles Ferrer Salat i Alfred Molinas, va ser un dels renovadors de la patronal catalana Foment del Treball en la restauració de la democràcia.

Algueró, casat i amb sis fills, era president i conseller delegat d'Industrial Bolsera i administrador únic de Comercial Bolsera. També era president del Gremi d'Indústries Gràfiques de Barcelona i de la Fundació d'Indústries Gràfiques de Barcelona; vice-president de la Federació Nacional d'Indústries Gràfiques i de la CEOE. A més, era membre de la Fédération Européenne de l'Emballage Souple; president del Saló Internacional Hispack; de l'Associació Graphispack; vice-president de la Fundació Cassià Just i membre de la Fundació Obra Tutelar Agrària.