Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Antonio Flores

Article de referència:
Flors per als Flores
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Músics, cantants, compositors, ballarins (253)
Personatges Personatges
Ana Villa (2)
Antonio Flores (6)
Antonio González (5)
Lola Flores (8)
Lolita Flores (4)
Rosario Flores (4)
41 lectures d'aquest article
23 impressions d'aquest article
Antonio Flores
Antonio González Flores, cantant, compositor i actor, va néixer a Madrid el 14 de novembre de 1961. Era fill de la famosa cantant Lola Flores i del guitarrista Antonio González.

La seva infantesa va estar marcada per la seva famosa mare, que va captivar tota l'atenció i l'admiració del nen. Antonio Flores va decidir de ben petit que seria artista. Compositor des de ben jove, Antonio va definir un estil musical propi, a mig camí entre la música llatina i la rumba i el rock and roll, que admirava.

El seu primer disc, Antonio (1980), era ja tota una mostra de saber fer i de síntesi nova entre estils. Malgrat l'existència d'altres precedents, com els grups andalusos Smash o Triana, la música d'Antonio era diferent. El principal valor eren les lletres, carregades de la lírica popular i efectista que havia conegut en els textos que cantava la seva mare. Quant a la música, tenia un sentit natural del ritme i la modulació.

Aquests trets es van confirmar el 1982 en el seu segon disc, Al caer el sol, i van confluir de forma renovada en el tercer, Gran Via, elaborat el 1985, si bé no es va editar fins al 1988.

Com a actor, Antonio Flores va debutar al cinema el 1982, juntament amb la seva germana Rosario, a la pel·lícula Colegas, Eloy de la Iglesia. El 1989 va fer Sangre y arena, de Javier Elorrieta, i el 1991, En família, d'Àlvaro Sáenz de Heredia. El 1993 va compondre la banda sonora de la sèrie biogràfica sobre la seva mare, Coraje de vivir, de Luis Sanz, i va intervenir en un dels capítols de la sèrie de televisió Los ladrones van a la oficina. Antonio va ser l'autor de la majoria de cançons del disc de la seva germana Rosario De ley (1992).

Antonio Flores es va casar amb Ana Villa el 19 de març de 1986, amb qui va tenir una filla, Alba, l'autèntica passió de la seva vida. Tres anys després Ana i Antonio es van separar.

Entre el 1989 i el 1993, la vida d'Antonio Flores va estar marcada per l'addicció a les drogues, de la qual només va poder sortir gràcies a l'esforç personal de la seva mare. Tot semblava superat el 1994, quan va presentar el seu disc Cosas mías. Aquest cop, totes les cançons les firmava ell, i es podia parlar d'un complet testimoni autobiogràfic, sintetitzat en la cançó emblemàtica de l'àlbum: Siete vidas tiene un gato.