Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Ariadna Gil

Article de referència:
Oscars de Hollywood
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Cinema (199)
Festivals i premis cinematogràfics (220)
Personatges Personatges
Ariadna Gil (4)
Emilio Martínez Lázaro (3)
Fernando Trueba (15)
Francesc Betriu (2)
Manuel Huerga (7)
Entitats Entitats
Premis Goya (30)
Premis Ondas (16)
22 lectures d'aquest article
108 impressions d'aquest article
Ariadna Gil
Ariadna Gil va ser, sens dubte, l'actriu de moda del cinema català l'any 94. La concessió de l'Oscar a la pel·lícula de Fernando Trueba, Belle Époque, on ella participava, va fer que la seva carrera prengués ja una volada internacional. Però la seva carrera ja era llarga. Només amb 25 anys, ja havia participat en deu pel·lícules.

Ariadna Gil va néixer a Barcelona l'any 1969. Els seus dos germans grans es van decantar abans que ella pel món de l'espectacle i van crear un grup de pop, Brighton 64, que més tard dissoldrien per fundar Els Matamala. Ella es va decantar per la interpretació i es va matricular a l'Institut del Teatre.

Ben aviat es va introduir en el món del cinema, primer amb papers secundaris -Lola-, fins que el director de cinema català Francesc Betriu li va donar el paper protagonista a El complot dels anells. El 1990 va participar en una d'aventures: Capità Escornalbou.

Però l'èxit d'Ariadna Gil va començar de debò en acceptar el paper protagonista en una pel·lícula d'Emilio Martínez Lázaro, Amo tu cama rica, una original comèdia de costums a la madrilenya estrenada l'any 1991, que li va reportar un Premi Ondas.

Des d’aquesta pel·lícula, Ariadna no va parar de rodar: Belle Époque, de Fernando Trueba, primer Premi Goya a la millor interpretació i després estada a Hollywood per recollir l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera, i propostes de colaboració per part d'Oliver Stone. Després, Los peores años de nuestra vida, també de Martínez Làzaro, Mal de amores, Todo es mentira i dos films encara no estrenats, Mecánicas celestes i Antàrtida, aquesta última del realitzador català Manuel Huerga.