Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Melanie Griffith i Antonio Banderas a l’estrena del film Desperado a Los Angeles

Articles dependents
Melanie Griffith
Antonio Banderas
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actors, actrius, directors (340)
Cinema (199)
Personatges Personatges
Ana Leza (2)
Antonio Banderas (11)
Daryl Hannah (2)
Don Johnson (2)
Fernando Trueba (15)
Melanie Griffith (6)
Robert Baun (1)
Entitats Entitats
The Daily Mirror (3)
52 lectures d'aquest article
5 impressions d'aquest article
L'idil·li de l'any
Banderas-Griffith
El 1995 va ser l'any de l'idil·li entre un actor espanyol i una estrella consagrada de Hollywood. Antonio Banderas el simpàtic membre de la movida madrilenya i màxim representant masculí del cinema almodovarià, es va unir a Melanie Griffith, un dels mites eròtics més punyents dels anys vuitanta, representació excelsa de l'erotisme modern, actiu i provocador, expressat, per exemple, a Algo salvaje o Doble cuerpo.

Pels consumidors de sex-symbols, Griffith potser era el més suggerent de tots, almenys de tots els sex-symbols vius. Mae West, Marlene Dietrich, Jean Mansfield, Marilyn Monroe o Jean Harlow ja no eren a l'escena.

L'erotisme de Griffith era una mica hereu del de Marilyn, ingenu però efectiu: sota un posat de no gaire enteniment, mirava, caminava, parlava i actuava amb una picardia tan sensual com la que suggeria la pera que portava tatuada en una de les natges. A Griffith no li calien strip-teases o roba cara, com a Kim Basinger, per omplir la pantalla de sensualitat. Tampoc li feia falta la tristor hipnotitzadora de Michelle Pfeiffer per acostar la seva imatge al públic. Ni la candidesa i la joventut de Wynona Rider, ni les pretensions intel·lectuals d'Andy McDowell ni la perversa intel·ligència de Katheleen Turner per enlluernar el públic.

En tot cas, comparacions a banda, mai cap actor espanyol s'havia relacionat de debò amb cap mite eròtic de Hollywood. Banderas era el primer, i només tenia el precedent de les aventures amoroses viscudes per Sarita Montiel al Hollywood dels anys cinquanta, que van acabar amb el matrimoni amb Anthony Mann, i de la passió que un torero català, Mario Cabré,havia despertat en Ava Gardner.

Banderas ho va aconseguir i, pel que sembla, per mèrits propis. "He is my fiancée va dir en una ocasió Melanie Griffith, quan li van preguntar per la seva relació amb Banderas.No hi havia dubte, Antonio no era un flirt qualsevol, havia sabut arribar al cor de l'estrella.

Tot va començar quan el director espanyol Fernando Trueba va requerir els serveis de Banderas i Grifflth per a la seva pel·lícula Two much, una història de dos bessons (Banderas) que s'enamoren de dues germanes (Melanie Griffith i Daryl Hanna). A la pel·lícula, finalment, es descobreix que els dos bessons són un i Banderas es queda amb Daryl Hanna, però en la realitat Griffith i Banderas van quedar ben compromesos.

Segons va dir Trueba al mes de novembre, quan Two much es va estrenar a Espanya, l'enamorament no era pas un muntatge publicitari, sinó una realitat aliena a la promoció de la pel·lícula que, en tot cas, en va afavorir la filmació, ja que, abans d'enamorar-se de Banderas, Griffith s'havia mostrat molt esquerpa durant el rodatge.

La relació va ser coneguda la segona setmana de maig, quan el diari anglès The Daily Mirror va publicar la notícia, que de seguida va ser reproduïda per tots els mitjans de comunicació: l'estrella Melanie Griffith tenia un flirt amb l'actor espanyol Antonio Banderas.

El diari explicava que tot havia començat durant el rodatge de Two much i que els dos actors havien decidit separar-se de les seves respectives parelles, Don Johnson i Ana Leza. Segons sembla, Melanie i Antonio havien començat la seva relació al mes d'abril. El diari afegia que la parella havia passat el cap de setmana del 6 al 7 de maig en un hotel de luxe de Beverly Hills i que l'esposa de Banderas li havia llançat un cendrer en assabentar-se dels fets. De moment, no hi va haver confirmació oficial del representant de Banderas, Robin Baun. El que sí que es va confirmar va ser la petició de divorci per part de Don Johnson.

El primer a donar dades fidedignes va ser el germà d'Antonio, quan, a mitjans de maig, va declarar: "És cert, Antonio i Melanie s'han enamorat." El mateix actor ho va confirmar en diferents entrevistes que li van fer amb motiu de l'estrena de la seva última pel·lícula, Desperado, de Robert Rodríguez, i del rodatge de la següent, Assassins, de Richard Donner. "Sí, m'han arribat notícies del ressò que tot això està tenint a Espanya. De moment prefereixo no parlar-ne. L'únic que puc dir és que m'estic separant legalment de la meva dona. És molt dolorós, però la vida és així", havia dit.

Al mes de juny, coincidint amb el rodatge d'Assassins, Banderas va confessar obertament la seva relació amb Melanie, i va afegir: "No ha estat un flirt ocasional, la cosa va de debò." Era veritat, al mes d'agost Banderas va presentar Melanie als seus pares a Màlaga i la va passejar per Madrid, ensenyant-la a tots els seus antics amics de la movida.

Al mes de setembre, la parella va llogar una casa per a tots dos a Los Angeles, justament una que havia estat propietat de Michelle Pfeiffer, valorada en 3 milions de dòlars i per la qual pagaven un lloguer de 15.000 dòlars mensuals.