Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Cándido Méndez

Article de referència:
La crisi de la UGT, la fallida de la PSV
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Sindicats (223)
Personatges Personatges
Cándido Méndez (42)
Manuel Fernández (4)
Nicolás Redondo Urbieta (12)
Entitats Entitats
Partit Socialista Obrer Espanyol (1019)
Unión General de Trabajadores (292)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Estat Espanyol (1908)
14 lectures d'aquest article
3 impressions d'aquest article
Cándido Méndez
El 10 d'abril de 1994, Cándido Méndez, fins llavors secretari general de la UGT d'Andalusia, va substituir Nicolás Redondo al capdavant del sindicat socialista. La seva candidatura, impulsada pel mateix Redondo, i aprovada pel 34è congrés de la UGT, representava la continuïtat.

El seu principal oponent va ser Manuel Fernández Lito, un dirigent amb molt de carisma entre les bases i amb idees més radicals respecte a possibles col·laboracions amb el govern, però la victòria de Méndez va ser aclaparadora: va obtenir el 75,25% dels vots.

Cándido Méndez va néixer a Badajoz el 27 de gener de l'any 1952, però quan tenia tres anys la seva família es va traslladar a Campillo del Río, a Jaén.

Els seus primers estudis els va fer als pares franciscans i a l'Institut Virgen del Carmen. Més tard, Méndez es va graduar com a perit químic a Madrid i se'n va anar a treballar a Granada, on coneixeria la seva dona, Encarna, amb qui va tenir dos fills, Joaquín i Cándido.

El 1974, Méndez es va afiliar a la Federació de la Construcció d'UGT a Jaén, de la qual va ser elegit secretari general l'any 1980, càrrec que va mantenir fins al 1986, quan va ser nomenat secretari regional per a tot Andalusia.

L'any 1987, quan comencen les diferències entre la UGT i el PSOE, Méndez va fer costat a la dimissió de Redondo com a diputat i va abandonar el seu escó al Parlament andalús. El 1994 va ser recompensat per la seva fidelitat a Nicolás Redondo.