Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Conchita Martínez

Article de referència:
L'any del tennis català
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Tennis (309)
Personatges Personatges
Conchita Martínez (21)
José María Sanvicente (1)
Entitats Entitats
Associació de Tennistes Professionals (44)
Jocs Olímpics Barcelona (42)
The Championships, Wimbledon (58)
Trofeu Comte de Godó (37)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Montsó (Osca) (3)
57 lectures d'aquest article
60 impressions d'aquest article
Conchita Martínez
Conchita Martínez va néixer a Montsó, Osca, el 16 d'abril de 1972. Era l'única nena en una família de cinc germans. El seu descobridor va ser José Maria Sanvicente, que treballava amb el seu pare, Cecilio Martínez, a la fàbrica d'Hidrolita.

Malgrat els sacrificis que va haver de fer des de ben petita, els resultats van arribar aviat. Conchita Martínez va ingressar en el circuit professional l'any 1988, en què va aconseguir el títol de Sofia. L'any següent acumulava els de Phoenix, Wellington i Tampa i ja s'havia col·locat entre les dotze primeres de la classificació ATP. Un any més tard, París, Scottsdale i Indianàpolis. L'any 1991, Barcelona, Kitzbühel (Open d'Àustria), París un altre cop i la Copa Federació. Als Jocs Olímpics de 1992 va aconseguir la plata en dobles, i va guanyar de nou l'Open d'Àustria. El 1993, Brisbane, Houston, Roma, Stratton Mountain i Filadèlfia, i el 1994, Roma, Hilton Head i Wimbledon.