Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
Damon Hill

Article de referència:
Fórmula 1
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Automobilisme (193)
Trofeus, campionats, medalles, rècords (1378)
Personatges Personatges
Alain Prost (13)
Ayrton Senna (10)
Damon Hill (9)
Frank Williams (1)
Graham Hill (2)
Jim Clark (2)
Juan Manuel Fangio (11)
Entitats Entitats
Williams (26)
35 lectures d'aquest article
2 impressions d'aquest article
Damon Hill
Amb 36 anys, el britànic Damon Hill, un home educat, afable, familiar i introvertit, es va coronar campió del món de Fórmula 1 el 14 d'octubre al Japó. Era el primer cop a la història que el campió era el fill d'un altre pilot que també havia guanyat el campionat del món.

El seu pare, Graham Hill, ho havia aconseguit dos cops, el 1962 i el 1968. Però Damon el va perdre el 31 de novembre de 1975, quan tenia 15 anys. La mort del mític automobilista en accident quan pilotava el seu propi avió havia deixat en precàries condicions econòmiques la família de Graham Hill, que va haver d'indemnitzar als familiars dels morts en aquella tragèdia.

Inicialment Damon havia competit en carreres de motos, però la seva mare, Bette, el va convèncer el 1985 de provar els cotxes, i els dos anys següents va disputar el campionat de fórmula Ford i després va estar tres anys a Fórmula 3. A finals del 1989 va començar a córrer a Fórmula 3.000, i el 1992 Frank Williams li va oferir un lloc com a pilot de proves. Aquell any va debutar a Fl.

Els seus inicis van ser poc brillants, fins que el 1993 es va convertir en escuder d'Alain Prost dins Williams. Després ho seria d'Ayrton Senna fins a la mort del brasiler el 1994. Llavors Hill va passar a ser un seriós candidat al titol de campió del món. A partir d'aquí tot va canviar.

En acabar el campionat del 1996, Damon Hill havia guanyat 21 dels 67 Grans Premis de Fórmula 1 que havia disputat. Aquest rècord el convertia en un dels pilots més eficaç os de la història del Campionat del Món, només superat pels mítics Juan Manuel Fangio i Jim Clark.

Damon Hill, havia nascut el 17 de setembre de 1960 a Hampstead (Londres). A banda de l'esport era un notable guitarrista que havia arribat a tocar amb Bon Jovi l'any 1995. Havia tingut tres fills, un d'ells amb la síndrome de Down, amb la seva dona. Georgie. La premsa anglesa l'havia batejat amb el sobrenom de Diamond ('diamant').