Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1997

Imprimir    Recomanar article
Daniel Sánchez Llibre

Article de referència:
Adéu a Sarrià
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Economistes, empresaris, emprenedors (301)
Futbol (1129)
Personatges Personatges
Daniel Sánchez Llibre (23)
Francisco Perelló Picchi (7)
José Antonio Camacho (22)
Josep Manuel Lara Bosch (31)
Entitats Entitats
Conservas Dani (1)
Estadi Olímpic de Montjuïc (29)
Reial Club Deportiu Espanyol (194)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Vilassar de Mar (4)
59 lectures d'aquest article
11 impressions d'aquest article
Daniel Sánchez Llibre
El 28 de juny de 1997, en la mateixa Junta General d’Accionistes del reial Club Deportiu Espanyol en què es va aprovar la venda dels terrenys de Sarrià, Daniel Sánchez Llibre va ser elegit nou president de l'entitat en substitució de Francesc Perelló.

Daniel Sánchez Llibre va néixer a Vilassar de Mar el 21 de desembre de 1950 en una família de pagès, especialitzada en la producció i comercialització d’espècies a petita escala. Quan tenia 15 anys, va decidir abandonar els estudis i ajudar al seu pare en la venda de les espècies i els productes hortofrutícoles que produïen. En cinc anys, van organitzar una empresa d’aliments enllaunats, Conservas Dani que va conèixer un creixement espectacular. Les coses els hi van anar bé i el 1977 van fundar una empresa de distribució, Distribucions Vilassar, SA, que distribuïa els productes de Conservas Dani i de dues altres empreses, Mesamar i Nifod. El 1997, Conservas Dani era una firma capdavantera en la manipulació de marisc en conserva, que disposava de diverses factories a Xile i la Xina.

Daniel Sánchez Llibre es va fer soci de l’Espanyol l’any 1980, i ben aviat va jugar un paper important dintre de l’entitat. El 1992 va ingressar al consell d’administració del club i el 1995 va convertir Conservas Dani en un dels principals patrocinadors de l’Espanyol.

El 25 de febrer de 1997 va anunciar públicament que acceptava l’oferiment de substituir Francesc Perelló a la presidència del club fet per José Manual Lara Bosch, representant del paquet majoritari d’accions de l’Espanyol. El relleu es va produir el mes de juny, en un moment molt delicat pel club que es veia obligat a abandonar l’històric estadi de Sarrià per cobrir el dèficit acumulat.

La primera temporada de Daniel Sánchez Llibre al capdavant del club va ser la del retorn de José Antonio Camacho a la banqueta i la de la marxa de l’equip a l’estadi olímpic de Montjuïc. Una circumstància que Sánchez Llibre va aprofitar per suggerir que el club podria canviar el seu nom pel d’Olímpic de Catalunya. El suggeriment no va ser gaire ben rebut pels seguidors espanyolistes que, segons diversos estudis sociològics, tenien un perfil menys catalanista que el seu nou president.