Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
El Jueves, 1000 números

Article de referència:
Cent anys d'historietes
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Arts plàstiques: pintura, escultura, dibuix, fotografia (250)
Premsa escrita (199)
Personatges Personatges
Antonio Fraguas (4)
Carlos Romeu Müller (1)
Enrique Ventura Álvarez (1)
Jaume Perich (5)
Joaquim Aubert (3)
Jordi Ginés Soteras (2)
José Antonio Fernández Fernández (3)
José Luis Marín (1)
José María Gallego (1)
Julio Rey (1)
Miguel Ángel Nieto (1)
Òscar Nebreda (4)
Ramon Trossas (2)
Tom Roca (1)
43 lectures d'aquest article
8 impressions d'aquest article
El Jueves, 1000 números
Coincidint amb el centenari, la revista EI Jueves va commemorar el fet insòlit d'arribar al número 1.000. Era un cas excepcional, per la durada, pel camí que havien fet conjuntament els seus col·laboradors i per la capacitat de mantenir vigent una temàtica marcada sempre per una visió àcida i crítica de la realitat.

EI Jueves havia estat l'única revista supervivent d'una època, els anys setanta, molt rica en publicacions. El Jueves va recollir en tots aquests anys la tradició d’El Papus, o Muchas Cracias. A EI Jueves hi havien col·laborat figures del còmic com ara Ivà, Perich, Òscar, Gin, Romeu, Fer, Forges, J.L. Martín, Kim, Tom, Ventura, Nieto i Gallego y Rey.

Dels primers mil números d’El Jueves se n'havien venut un total de 84.559.850 exemplars, i cada setmana es posaven en circulació 90.000 exemplars nous. Era un cas únic en tot el panorama europeu de pervivència d'un setmanari de còmic, i no semblava afectat ni per la competència dels manga.