Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Jacqueline Kennedy

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Famosos en general (54)
Personatges Personatges
Aristotelis Onassis (2)
Jacqueline Kennedy Onassis (5)
John Fitzgerald Kennedy (9)
Maurice Tempelsman (1)
Entitats Entitats
Vogue (6)
Washington Times-Herald (1)
40 lectures d'aquest article
23 impressions d'aquest article
Jacqueline Kennedy
Ens van deixar
El divendres 20 de maig va morir al seu apartament de la Cinquena Avinguda de Nova York Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis, als 64 anys. La seva desaparició va marcar el començament de la fi d'una família que, per molts americans, havia estat com el substitut de la monarquia que no tenien, els Kennedy.

Jacqueline va ser considerada durant molts anys la viuda d'Amèrica, malgrat haver acceptat un matrimoni de conveniència amb l'armador grec Aristotelis Onassis i haver viscut els últims catorze anys de la seva vida al costat d'un home casat, Maurice Tempelsman. El record dels americans només va retenir que havia estat la dona de John Fitzgerald Kennedy, la genuïna representació del somni de conquesta i llibertat d'Amèrica. Amb Kennedy va tenir els seus dos fills, Carolina (1957) i John-John (1960).

Jacqueline va afrontar amb serenitat la seva pròpia malaltia, un càncer limfàtic, que se li va declarar a finals de 1993. Va decidir morir a casa seva envoltada dels seus fills i el seu company.

Jacqueline Lee Bouvier va néixer a Long Island el 28 de juliol de 1929. El seu pare era un agent de borsa d'origen francès i la seva mare la filla d'un banquer de Nova York. Els seus pares es van separar quan Jackie tenia deu anys, després que el seu pare s'arruïnés completament. Jacqueline, però, va ser educada als millors col•legis i es va llicenciar en literatura anglesa a la Universitat George Washington.

Professionalment, Jackie va començar a col•laborar a la revista Vogue. Finalment, va ser contractada pel Washington Times-Herald com a reportera de societat (Inquiring Camera Girl). Va ser així com va conèixer John Fitzgerald: fent-li una entrevista per al diari quan ell era senador.

Ella era republicana i John demòcrata; ella era tretze anys més jove que ell, però res d'això no va ser cap obstacle perquè es casessin el 12 de setembre de 1953. "Seré una esposa i una mare primer, i després una primera dama", va dir en arribar a la Casa Blanca el 20 de gener de 1961, quan el seu marit va guanyaries eleccions. Jacqueline va inaugurar, en canvi, un estil totalment nou com a primera dama. La seva imatge i el seu bon gust eren lloats per tothom.

En ser assassinat el seu marit a Dallas, Jacqueline va anar desapareixent del primer pla, fins que l'any 1968 va decidir casar-se amb el milionari grec Aristotelis Onassis. La relació va durar fins a l'any 1973, quan el fill d'Onassis es va matar en un accident d'aviació. Onassis va morir l'any 1975 i Jacqueline va rebre 26 milions de dòlars d'herència.

Des de la mort d'Onassis, Jacqueline ja no es va tornar a casar mai més i feia una vida discreta a Nova York, sense publicitat. Se li van conèixer relacions amb el financer André Meyer i, després, amb Maurice Tempelsman, amb qui va conviure fins a la seva mort.