Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Jessica Tandy

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actors, actrius, directors (340)
Personatges Personatges
Alfred Hitchcock (10)
Jack Hawkins (1)
Jessica Tandy (3)
Tennessee Williams (5)
Entitats Entitats
Premis Tony (3)
The Academy Awards (71)
42 lectures d'aquest article
12 impressions d'aquest article
Jessica Tandy
Ens van deixar
La protagonista de Passejant Miss Daisy, Jessica Tandy, va morir el diumenge 11 de setembre a casa seva a Connecticut a l'edat de 85 anys a causa d'un càncer d'ovaris.

L'èxit li va arribar massa tard, malgrat haver fet prou mèrits. Per exemple, havia estat la primera Blance Dubois d’ Un tranvía llamado deseo, de Tennessee Williams, quan l'obra es va representar en teatre, i curiosament ho va fer tenint Marlon Brando com a oponent i Elia Kazan de director. Anys després es va queixar que Kazan no li donés el mateix paper a la pel•lícula i el reservés per a Vivian Leigh, que va aconseguir un Oscar per aquest personatge.

Jessica Tandy, que havia nascut el 7 de juny de 1909 a Londres, havia estat casada amb el també actor Jack Hawkins entre 1932 i 1940, i amb el guionista de Hitchkock, Hume Cronyn, des de llavors. D'aquesta relació en va sortir la participació de Tandy a Los pájaros, de Hichtkock, fent de mare de Rod Taylor.

Jessica va créixer a Londres i va perdre el seu pare quan tenia dotze anys. En esclatar la guerra, la seva mare va decidir emigrar als Estats Units per millorar la seva fortuna, i va ser allí on Jessica va poder desenvolupar la seva vocació interpretativa, que ja havia encetat a Londres l'any 1929, amb The rumor. L'any 1954 es va nacionalitzar com a ciutadana dels Estats Units. La seva primera pel•lícula havia estat La indiscreción de Eva (1932), de Cecil Lewis.

El 1990 va rebre l'Oscar a la millor actriu pel seu paper a Passejant Miss Daisy. Poc abans de morir havia rebut un premi Tony en reconeixement al conjunt de la seva carrera.