Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
Margaux Hemingway

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actors, actrius, directors (340)
Personatges Personatges
Margaux Hemingway (3)
48 lectures d'aquest article
11 impressions d'aquest article
Margaux Hemingway
Ens van deixar
L'1 de juliol va aparèixer morta al seu apartament de Santa Mònica (Califòrnia) l'actriu i model Margaux Hemingway. Després que diversos amics de l'actriu en denunciessin la desaparició, la policia de Santa Mònica va entrar a casa seva i va comprovar que feia dies que era morta. L'oficina forense va determinar, en un primer moment, que la model havia mort "per causes naturals", però immediatament es va especular amb la hipòtesi d'un suïcidi, ja que eren públics els problemes de depressió que arrossegava
des de jove. La hipòtesi del suïcidi, però, va ser descartada per la seva germana Muriel, que va assegurar que Margaux ja havia superat la fase autodestructiva que anys enrere l'havia portat a refugiar-se en l'alcohol i les drogues.

En tot cas, tothom sabia que dins la família Hemingway el suïcidi havia estat freqüent. Així havia mort el pare de Margaux, el metge Clarence Hemingway, el 1928; el seu germà, el també escriptor Leicester Hemingway, que es va disparar un tret al cap el 1982, i el seu avi, el premi Nobel Ernest Hemingway, que es va matar d'un tret d'escopeta el 2 de juliol de 1961. Finalment, l'avi matern de Margaux també s'havia suïcidat.

Margaux Hemingway va néixer a Ketchum (Idaho) el 19 de febrer de 1955. El seu avi Ernest Hemingway va ser qui li va triar el nom, i ho va fer en honor del vi de Bordeus Chàteau Margaux. A 19 anys es va independitzar i es va traslladar a Nova York, on es va convertir en una model de prestigi, treballant per a les millors firmes de cosmètics.

El seu èxit va ser tan destacat que es pot dir que Margaux Hemingway va ser la primera top model. Ella va cobrar, per primer cop a la professió, xifres milionàries per deixar que associessin la seva cara a la d'una marca de productes de bellesa. El 1975 Margaux Hemingway va firmar un contracte d'un milió de dòlars amb la marca de perfums Fabergé, i el mateix any va ser la primera model que va ocupar una portada del Time Magazine.

De la moda va passar al cinema. Va fer el seu primer paper protagonista el 1976 a Lipstick, del director Lamont Johonson, que va crear un guió especialment per a ella, una model perseguida per un obsés que la vol matar. A la pel•lícula també hi va actuar la seva germana petita, Muriel, que va començar així una destacada carrera d'actriu.

L'escassa fortuna com a actriu va anar paral•lela als seus fracassos matrimonials. Margaux Hemingway es va casar dos cops, primer amb l'anomenat rei de l’hamburguesa Errol Wetson i després amb el productor veneçolà Bernard Foutchet. Sembla que el fet de no poder tenir fills va ser la causa última d'una de les seves més profundes frustracions.

A mitjans dels anys vuitanta, Margaux va caure en una profunda depressió, agreujada per l'epilèpsia que patia i per l'alcoholisme. En aquesta fase, va arribar a pesar 90 quilos i va haver de recórrer a Alcohòlics Anònims, on es va inscriure el 1987, per superar la seva addicció. Tres anys més tard, ja restablerta, va aparèixer nua a la revista Playboy, en el que es considerava la seva rentrée en el món de l'espectacle.