Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Músics, cantants, compositors, ballarins (253)
Personatges Personatges
Pepita Embil (1)
Plácido Domingo (7)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Mèxic (64)
41 lectures d'aquest article
2 impressions d'aquest article
Pepita Embil
Ens van deixar
El dilluns 29 d'agost va morir a Mèxic DF Pepita Embil, una de les sopranos espanyoles de més renom, mare del famós tenor Plácido Domingo. Tenia 76 anys i una insuficiència hepàtica.

Fins uns mesos abans de morir, Pepita Embil dirigia un programa dedicat a la sarsuela al Canal 11 de la televisió mexicana. El seu fill es va oferir personalment a enllestir el compromís professional de la seva mare amb la cadena.

Pepita Embil era molt coneguda a Mèxic i se la considerava la millor especialista en sarsuela del món. Les autoritats mexicanes li havien donat el títol honorífic de Reina de la Sarsuela.

Pepita Embil va néixer a Madrid el 28 de febrer de 1918. Dedicada des de ben jove al món de l'espectacle, als 21 anys es va casar amb un altre músic, Plácido Domingo, amb qui va tenir dos fills, Plácido, nascut l'any 1941, i Maria José, nascuda l'any següent.

L'any 1946, la família va començar una gira per diferents països llatinoamericans, amb una companyia de sarsuela, dirigida per Moreno Torroba. Cinc anys després, els Domingo-Embil van decidir instal•lar-se a Mèxic i van fundar la companyia Domingo-Embil, que va obtenir grans èxits a tot el continent.

Tot aquest ambient va afavorir l'afició del seu fill Plácido pel món del cant i l'òpera, afició que el convertiria en un dels més grans intèrprets de les últimes dècades.