Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Ramon Garriga Alemany

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Comunicadors, periodistes (132)
Personatges Personatges
Francisco Franco (47)
Ramon Garriga Alemany (2)
Entitats Entitats
Premio Espejo de España (1)
2414 lectures d'aquest article
227 impressions d'aquest article
Ramon Garriga Alemany
Ens van deixar
El dissabte 10 de setembre va morir a Barcelona l'historiador i periodista Ramon Garriga Alemany, als 86 anys d'edat, víctima d'una afecció pulmonar. Ramon Garriga Alemany era considerat un dels millors coneixedors de la figura de Franco, al costat del qual va fer la guerra.

Garriga Alemany va néixer a Barcelona el mes de setembre de 1908. En esclatar la Guerra Civil, va abandonar la Barcelona republicana per refugiar-se primer a França i després a Itàlia.

L'abril de 1937 va ingressar al Servicio Nacional de Prensa i Propaganda franquista, que funcionava a Salamanca, i el mes d'octubre del mateix any, en formar-se el primer govern provisional de Burgos, va ser nomenat cap del servei d'informació del Servicio Nacional de Prensa.

L'any 1939 va ser designat pel règim agregat de premsa de l'ambaixada espanyola a Berlín, càrrec que va mantenir, amb intervals, fins a acabar la Segona Guerra Mundial. L'any 1951 va emigrar a l'Argentina, i a Buenos Aires va publicar els seus llibres més importants: Las relaciones secretas entre Franco y Hitler, De la División Azul al pacto con Estados Unidos, Guadalajara y sus consecuencias i La legión cóndor.
En tornar de l'Argentina, als anys setanta, Ramon Garriga Alemany va continuar amb la seva tasca investigadora, i el 1976 va rebre el premi Espejo de España d'assaig per un llibre sobre Joan March i el seu temps.