Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Zino Davidoff

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Economistes, empresaris, emprenedors (301)
Tabac i tabaquisme (65)
Personatges Personatges
Zino Davidoff (2)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Cuba (83)
Suïssa (Confederació Helvètica) (51)
47 lectures d'aquest article
5 impressions d'aquest article
Zino Davidoff
Ens van deixar
El divendres 14 de gener va morir a Ginebra a l'edad de 88 anys el cèlebre fabricant de puros havans Zino Davidoff, creador d'una de les marques de més prestigi entre els fumadors de puros de tot el món. Davidoff feia les seves creacions amb fulla cubana, que es feia portar directament a Suïssa.

Els puros Davidoff eren coneguts a més de 50 països i apreciats com els millors del mercat, en competitivitat directa, però, amb algunes marques pròpiament cubanes: Cohiba, Partagàs o Montecristo.

Zino Davidoff va néixer l'any 1906 a Kíev, la capital de l'actual Ucraïna, en el si d'una família jueva. Quan el tsar rus va iniciar la persecució l'any 1911 contra els jueus, la família Davidoff es va haver d'exiliar a Suïssa.

Davidoff era fill d'un comerciant que es dedicava a fer mescles de tabacs orientals, i això va decidir el seu futur professional. Entre els primers clients de Davidoff hi havia Lenin, comprador habitual dels seus productes mentre va estar exiliat a Suïssa.

L'any 1924, Davidoff va fer un llarg viatge per Sud-amèrica, que va començar per l'Argentina i va acabar a Cuba, on, segons pròpies paraules, "vaig aprendre tot el que sé del tabac". L'any 1931, de retorn a Suïssa, es va casar i va donar una nova orientació al seu negoci, centrant la seva producció en la fulla cubana de tabac i en el sistema d'humidificació que va aprendre a la regió de Vuelta Abajo d'aquell país. Els cubans van proveir Davidoff més de quaranta anys, però el 1989 va decidir abastar-se a Santo Domingo, on el tabac era millor, segons la seva opinió.