Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Fernando Lara

Article de referència:
La Lliga dels 22
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Economistes, empresaris, emprenedors (301)
Personatges Personatges
Fernando Lara Bosch (5)
Josep Manuel Lara Bosch (31)
Entitats Entitats
Institut de l'Empresa Familiar (2)
Universitat Politècnica de Catalunya (69)
2571 lectures d'aquest article
354 impressions d'aquest article
Fernando Lara
El 18 d'agost de 1995 va morir en un accident de trànsit Fernando Lara, conseller delegat d'Editorial Planeta i vicepresident del Reial Club Deportiu Espanyol.

Lara, que acabava d'assistir a la presentació oficial de l'Espanyol a Sarrià, va morir cap a les 9 del vespre d'aquell dia mentre conduïa per l'autopista A-18 a l'altura de Castellbell i el Vilar camí de Puigcerdà, on la seva família passava les vacances. Sembla que el cotxe va sortir de la carretera per culpa de la pluja.

Als funerals, celebrats l'endemà, hi va assistir una àmplia representació de tots els estaments catalans, des dels màxims representants de la Generalitat i l'Ajuntament fins a directius i responsables empresarials, esportius i socials.
Fernando Lara Bosch va néixer a Barcelona el 27 de maig de 1957. Fill de José Manuel Lara i Teresa Bosch, va dedicar la seva vida professional a l'imperi editorial fundat pel seu pare l'any 1949, que el 1995 tenia uns fons propis de 70.000 milions de pessetes i facturava gairebé 150.000 milions de pessetes.

Per decisió del seu pare, Fernando Lara i el seu germà gran, José Manuel, van agafar les regnes de l'empresa. Fernando portava la direcció de les diferents editorials literàries (Planeta Corporación) i José Manuel l'entramat d'enciclopèdies i fascicles (Planeta Holding). Tots dos van encetar una política d'expansió internacional per a l'empresa, que el 1995 donava feina a 3.000 persones i venia 12 milions de llibres i 47 milions de fascicles a l'any.

La mediació de Fernando Lara i el pes de Planeta van ser determinants per a la creació de l'Institut de l'Empresa Familiar, un àmbit nou d'interlocució amb les administracions en matèria econòmica, molt representatiu de les idees que Fernando defensava sobre el paper de les empreses familiars en l'entramat empresarial català.

El 1993, Fernando Lara es va incorporar com a directiu al Reial Club Deportiu Espanyol, i més tard en va ser nomenat vicepresident. A l'Espanyol, Lara va destacar en la defensa de la venda dels terrenys de Sarrià com a solució per pagar els deutes del club, i més d'un cop havia manifestat la seva voluntat de convertir-se en president de l'entitat esportiva quan complís 50 anys.

Casat amb Mercedes Hoces, era pare de dos fills petits. Dos mesos abans de la seva mort, Fernando Lara havia començat una col·laboració amb el Consell de la Fundació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El 7 de setembre, José Manuel Lara va assumir la direcció de Planeta i es va incorporar a la vicepresidència de l'Espanyol.