Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
El conseller d'Economia, Macià Alavedra, acompanyat per l'alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, i Joan Clos en l'enterrament d'Antoni Algueró

Articles dependents
Joan Rosell
Antonio Algueró
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Economia catalana (535)
Nomenaments, investidures, dimissions, cessaments (1880)
Personatges Personatges
Alfred Molinas (2)
Antoni Algueró (6)
Joan Rosell (39)
Entitats Entitats
Foment del Treball Nacional (61)
Partit Popular (1639)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Catalunya (2926)
49 lectures d'aquest article
Les noves generacions
Foment del Treball
L'any 1996, la patronal catalana Foment del Treball va completar un procés de renovació i relleu generacional iniciat l'any anterior, quan Antoni Algueró va substituir en la presidència l'històric dirigent Alfred Molinas. El relleu va ser analitzat al seu moment com un canvi continuista, però el destí va modificar tots els plans.

Just tres mesos després de ser elegit per al càrrec, Antoni Algueró va morir sobtadament, i llavors es va realitzar l'autèntic relleu generacional, amb l'elecció de Joan Rosell, un home de menys de quaranta anys que havia desenvolupat la seva carrera professional més com a tècnic gestor que com a accionista o propietari. L'elecció de Rosell va ser interpretada també com un acostament de l'empresariat català al Partit Popular i com una pèrdua de l'especificitai de les organitzacions empresarials catalanes respecte a les espanyoles.