Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
Francisco Álvarez-Cascos

Article de referència:
El govern del partit popular
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Elisa Fernández Escandón Ortiz (1)
Francisco Álvarez-Cascos (68)
Gema Ruiz Cuadrado (3)
José María Aznar (620)
Manuel Fraga Iribarne (66)
Entitats Entitats
Alianza Popular (18)
Partit Popular (1639)
Reforma Democràtica (1)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Estat Espanyol (1908)
18 lectures d'aquest article
3 impressions d'aquest article
Francisco Álvarez-Cascos
Francisco Àlvarez-Cascos Fernández va néixer a Madrid I'l d'octubre de 1947, on va estudiar el batxillerat, i posteriorment es va llicenciar com a enginyer de camins, canals i ports a l'Escola Tècnica Superior de Madrid. Acabada la carrera, es va instal·lar a la ciutat de Gijón, on es va casar amb Elisa Fernández Escandón Ortiz, amb qui va tenir quatre fills, i després se'n va separar.

Membre de Reforma Democràtica des del 1976, va passar a Aliança Popular en integrar-se aquesta formació al partit fundat per Manuel Fraga Iribarne. El 1979 va ser elegit regidor de l'Ajuntament de Gijón, i aquell mateix any es va integrar a la Diputació Provincial d'Astúries, on va presidir la Comissió de Turisme i Esports fins al 1982.

En les eleccions generals del 28 d'octubre del 1982 va ser elegit senador per Astúries, i en les eleccions autonòmiques i locals del 8 de maig de 1983 va ser candidat a la presidència del Principat i a l'alcaldia de Gijón, encapçalant la llista d'AP-PDP-UL.

Diputat i regidor des del 1982, compartia aquests càrrecs amb el de senador. Va ser nomenat secretari adjunt del Grup Parlamentari i membre de les comissions de pressupostos i d'indústria i energia a la Cambra Baixa.

Com a militant d'Aliança Popular, en el sisè congrés del partit, celebrat a Barcelona el gener del 1984, va entrar a formar part del comitè executiu nacional, càrrec per al qual va ser reelegit en el congrés que va tenir lloc a Madrid el febrer del 1986. En les eleccions generals del mes de juny d'aquell mateix any va ser cap de llista d'Astúries, i va obtenir l'acta de diputat el 29 d'octubre de 1989. Aquell any va accedir a la secretaria general d'AP, i va ser confirmat en el congrés de refundadó del 1990, en què es va crear el Partit Popular, i reelegit en el congrés del 1993.

En les eleccions del 6 de juny de 1993 va tornar a ser elegit diputat per Astúries, càrrec a què va tornar a accedir al 3 de març de 1996, aquesta cop havent obtingut el Partit Popular la victòria electoral sobre els socialistes per majoria simple. En prendre possessió del càrrec de president del govern, José Maria Aznarva nomenar Francisco Alvarez-Cascosvicepresident del govern i ministre de la Presidència.

El 19 d'octubre de 1996 es va casar amb la jove cordovesa de 22 anys Gema Ruiz Cuadrado, que havia conegut durant la campanya de les eleccions.