Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Gabriel Cañellas

Article de referència:
Escissions i coalicions
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Illes Balears i Pitiüses (531)
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Gabriel Cañellas (42)
José María Aznar (620)
Entitats Entitats
Alianza Popular (18)
Fundació Illes Balears (2)
Parlament de les Illes Balears (58)
Partit Popular (1639)
Partit Popular de les Balears (81)
Senat de l`Estat Espanyol (118)
Universitat de Deusto (5)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Mallorca (Illes Balears) (95)
Palma de Mallorca (Illes Balears) (207)
24 lectures d'aquest article
2 impressions d'aquest article
Gabriel Cañellas
El 17 de desembre, Gabriel Cañellas va ser reelegit president regional en el transcurs del 7è congrés regional del Partit Popular. Aquesta reelecció equivalia a la confirmació de la seva candidatura a la presidència del govern a les eleccions autonòmiques i municipals del maig de 1995.

Cañellas va ser reelegit el mateix dia que complia quinze anys com a president de la formació conservadora de les Balears i després de més d'onze anys (des del juny de 1983) al capdavant del govern. En el seu discurs de reelecció, Cañellas va sorprendre els seus correligionaris afirmant la necessitat de buscar un substitut a la seva persona en els pròxims quatre anys.

En el moment de la seva reelecció, Cañellas era, a més, president de la Fundació Illes Balears, una entitat privada que mou un patrimoni superior als 1.000 milions de pessetes i que s'encarrega d'adquirir finques i monuments per a la seva preservació.

Home de família, té parents col·locats en llocs estratègics. Dos germans, Josep i Carles, també del PP, al Senat i al Parlament balear, i tres cunyats, una neboda i un cosí, empleats a l'administració autonòmica.

Gabriel Cañellas i Fonts va néixer a Palma de Mallorca l'any 1941. Va fer els estudis superiors amb els jesuïtes a la Universitat de Deusto. Les primeres incursions en política dataven dels primers anys de la democràcia, quan es va presentar a les eleccions municipals del 1979 a les files d'Aliança Popular i va fracassar en el seu intent d'arribar a l'alcaldia.

A les eleccions autonòmiques de 1983, va obtenir per a la seva formació, encara AP, la presidència de la comunitat, gràcies al suport de la part forana de Mallorca. La constitució del Partit Popular (PP) va afavorir la seva reelecció el 1987, i les seves bones relacions amb el nou equip de José Maria Aznar li van permetre renovar el 1991.