Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1997

Imprimir    Recomanar article
Severiano Ballesteros i Tiger Woods, la cara i la creu de la Ryder Cup que es va fer a Cadis

Articles dependents
Eldrick 'Tiger' Woods
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Golf (20)
Trofeus, campionats, medalles, rècords (1378)
Personatges Personatges
Antonio Garrido (2)
Colin Montgomerie (2)
Eldrik Tiger Woods (12)
José María Olazábal (4)
Justin Leonard (1)
Lee Westwood (1)
Nick Faldo (1)
Scott Hoch (1)
Severiano Ballesteros (8)
Entitats Entitats
Master d´Augusta de golf (7)
Professional Golfers Association (1)
Ryder Cup de Golf (6)
Sports Illustrated (5)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Cadis (Andalusia) (11)
54 lectures d'aquest article
1 impressió d'aquest article
L'any del Tigre
Golf
L'any 1997 el golf va viure l'arribada del jove Tiger Woods, un noi de 21 anys, que a més de per la seva qualitat destacava pel color de la seva pell, fosc en un món com el del golf, en què a diferència dels esports d'equip, els negres eren encara una rara minoria que no acostumaven a ocupar els llocs d'honor.

Woods havia entrat en el circuit professional l'any anterior i, malgrat haver jugat només una part de la temporada, ja havia estat escollit per la revista Sports Illustrated com a esportista de l'any.

Però la competició que va consagrar Tiger Woods va ser el Masters d'Augusta, una de les més prestigioses del calendari del golf professional. Després d'un començament irregular Woods va aconseguir una victòria aclaparadora, amb 12 cops d'avantatge sobre el segon, la diferència més àmplia de la història del campionat. També va aconseguir el récord del jugador més jove, guanyador del torneig i un nou récord del camp, amb divuit cops sota par.

Al final de l'any Tiger Woods havia guanyat quatre torneigs i encapçalava la classificació de guanys, amb més de 2 milions de dòlars en premis assolits durant la seva primera temporada completa com a professional. Finalment, el jove jugador californià va ser escollit Millor Jugador de l'Any pels membres del PGA Tour.

Un altre dels aconteixements golfístics de l'any 1997 va ser la celebració a Valderrama, Cadis, de la Ryder Cup, la competició que enfrontava a les seleccions d'Estats Units i Europa. Era la primera vegada que el torneig se celebrava en un camp europeu no britànic. L'aconteixement va tenir una gran repercussió, amb una audiència televisiva d'uns 700 milions de persones i uns 27.000 espectadors diaris.

El capità de l'equip d'Europa va ser Severiano Ballesteros, que també era el primer capità no britànic d'un equip europeu, i presentava una formació multinacional amb dos espanyols, dos suecs, un alemany, un italià, un danès i dos britànics. Un dels dos espanyols a l'equip era Txema Olazabal, que aquest any havia tornat a la competició professional després de patir una lesió als peus que l'havia apartat del circuit durant 18 mesos. Per la seva banda els nordamericans presentaven un dels equips més forts dels últims anys amb tres guanyadors de torneigs del Gran Slam del any, entre ells, Tiger Woods, la gran atracció de la temporada.

Finalment, la victòria es va decantar del costat europeu, en una victòria que es va atribuir tant a l'esperit d'equip dels seus jugadors com a la bona direcció de Ballesteros. Per la banda dels americans, Tiger Woods va decebre els seus seguidors, mentre que van destacar Scott Hoch i Justin Leonard. Pels europeus, els millors van ser l'escocès Colin Montgomerie i l'anglès Nick Faldo, que van demostrar la seva experiència, i Lee Westwood, que va ser la revelació del torneig. Els dos espanyols, Txema Olazabal i Antonio Garrido, van estar irregulars i la seva actuació va ser discreta.