Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Helena de Borbó

Article de referència:
La primera boda
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Noblesa, reialesa (185)
Personatges Personatges
Elena de Borbó i Grècia (28)
Felip de Borbó i Grècia (63)
Joan Carles de Borbó (205)
Sofia de Grècia (70)
Entitats Entitats
Casa Reial Espanyola (20)
11 lectures d'aquest article
2 impressions d'aquest article
Helena de Borbó
Helena Maria Isabel Dominica de Silos de Borbó i Grècia va néixer el 20 de desembre de 1963 a Madrid i va ser la primera filla de Joan Carles I d'Espanya i de Sofia de Grècia. També va ser la primera persona de la família reial espanyola que naixia en un centre clínic (Clínica Loreto de Madrid) i la primera a anar a un col·legi privat, primer a Los Rosales i, més tard, al Santa Maria del Camino.

Helena va estudiar la carrera de magisteri a Madrid, va fer un curs d'especialització pedagògica a la universitat anglesa d'Exeter el 1988 i es va llicenciar en ciències de l'educació per la Universitat de Comillas el juny del 1992.

Des de ben jove va manifestar un gran interès per l'activitat física: ballet, tennis, natació i esquí, però, particularment, hípica.

Helena es va convertir ben aviat en una consumada geneta i va participar en nombroses competicions nacionals i internacionals. El novembre del 1986, però, va caure del seu cavall, Air Ticket, mentre disputava el Torneig Internacional de Salt de Barcelona, a Montjuïc. Es va fer una fractura cuneïforme del cos de la cinquena vèrtebra cervical. Va tornar a caure el mes de setembre del 1993 en una altra competició, i es va fracturar el nas.

La seva sensibilitat es va fer ben evident en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, el mes de juliol del 1992, quan es va emocionar públicament en veure desfilar el seu germà Felip duent la bandera al capdavant de la representació espanyola.