Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Jaime de Marichalar

Article de referència:
La primera boda
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Noblesa, reialesa (185)
Personatges Personatges
Jaime de Marichalar y Sáenz de Tejada (19)
Entitats Entitats
Casa Reial Espanyola (20)
9 lectures d'aquest article
13 impressions d'aquest article
Jaime de Marichalar
Jaime de Marichalar y Sáenz de Tejada
va néixer a Pamplona el 7 d'abril de 1963. Era el quart dels sis fills dels comtes de Ripalda, una acomodada família de tradició militar.

L'avi de Jaime, Luis de Marichalar y Monreal, vescomte d'Eza, va ser ministre de l'Exèrcit i de Marina d'Alfons XIII. Aquest monarca va concedir al pare de Jaime, Amalio de Marichalar Bruguera, el títol de comte de Ripalda. Després de la mort del pare, el títol va passar al germà gran de Jaime, Amalio. La seva mare, Concepción Sáenz de Tejada y Fernández Bonilla era germana del que va ser cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra José Sáenz de Tejada.

Jaime de Marichalar va estudiar primer al col·legi dels jesuïtes de Burgos. Després, quan la família es va traslladar a Madrid -residien en un palauet ja desaparegut, on després es va construir la seu del Partit Popular, al carrer de Gènova de Madrid-, va ingressar al col·legi San Estanislao de Kostka, de Madrid, on va estudiar fins a COU. Va completar estudis a la Yago School de Dublín.

Economista de professió -la Casa Reial no va donar referències sobre cap titulació acadèmica- va començar a treballar a París a finals del 1986.

Fins al moment que se'l va relacionar amb la infanta, Jaime de Marichalar era un home només conegut en el seu cercle d'amics, sempre relacionats amb l'alta societat parisenca.

Jaime de Marichalar va ser reconegut com a únic hereu d'una fortuna de 1.000 milions que li va deixar en desaparèixer la seva tia Coco, germana del seu pare.