Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Jessica Lange

Article de referència:
L'any de Forrest Gump
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actors, actrius, directors (340)
Personatges Personatges
Jessica Lange (8)
Mikhaïl Barixnikov (1)
Sam Shepard (1)
Tony Richardson (2)
17 lectures d'aquest article
3 impressions d'aquest article
Jessica Lange
Jessica Lange va aconseguir l'Oscar a la millor actriu pel seu paper a Blue sky, el director de la qual, Tony Richardson, va morir de sida en acabar-la (1991), i els estudis Orion, que l'havien produïda, van fer fallida abans que s'estrenés.

Lange ja havia aconseguit l'Oscar a la millor actriu secundària pel seu paper a Tootsie el 1982. La primera nominació a l'Oscar a la millor actriu protagonista va ser per Frances (1984), i posteriorment va tornar a ser nominada per Músic box (1990); però ara, passats els quaranta anys, podia pensar que aquest Oscar era el reconeixement a una carrera que va començar amb l'etiqueta de sex symbol i que podria acabar amb la d'actriu madura dramàtica.

Jessica Lange va néixer a Cloquet, Minnesota, el 1949. La seva primera oportunitat d'importància va ser la nova versió que van fer de King Kong l'any 1976. La segona aparició rellevant va ser un altre remake, aquest cop d’El cartero siempre llama dos veces (1981).

En els últims anys, Lange ha treballat molt. Ha protagonitzat Losing Isaiah (1995), una pel·lícula no estrenada a Espanya, on interpreta una treballadora social que lluita per recuperar un nen negre que havia adoptat, i Rob Roy (1995), on fa el paper de Mary, la dona del llegendari heroi escocès Rob Roy MacGregor.

El 1995, Lange treballava en una nova versió teatral del clàssic de Tennessee Williams Un tranvia llamado deseo, fent el paper de Blanche Dubois, dirigida pel seu marit, Sam Shepard, amb qui es va casar el 1982 i de qui té dos fills, Hanna i Walker. Anteriorment, Lange havia tingut un altre fill, Shura, fruit de la relació amb el ballarí Mikhaïl Barixnikov.