Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Joan Fageda

Article de referència:
Eleccions municipals a tots els Països Catalans
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Gabriel Cañellas (42)
Joan Fageda (12)
Tolo Güell (1)
Entitats Entitats
Ajuntament de Palma de Mallorca (18)
Alianza Popular (18)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Palma de Mallorca (Illes Balears) (207)
31 lectures d'aquest article
12 impressions d'aquest article
Joan Fageda
El 28 de maig, Joan Fageda, alcalde de Palma de Mallorca des del 1991, va resultar reelegit en el càrrec per quatre anys més. En el moment de la reelecció, Fageda va explicar que continuaria la política de millora i desenvolupament dels serveis de la ciutat que havia caracteritzat el seu primer mandat. Entre les tasques que es proposava, destacava la construcció del Parc de les Estacions, la posada en marxa del Museu d'Art Contemporani del Baluard de Sant Pere i l'enllestiment del Pla General d'Ordenació Urbana.

Joan Fageda va néixer a Olot el 1937. Lligat professionalment a l'empresa constructora familiar, va començar a treballar al costat del seu pare. Als anys setanta, ja resident a Palma de Mallorca, es va casar amb Dolors Lara, amb qui va tenir tres fills.

Aquells anys van ser també els dels inicis d'Aliança Popular. Fageda, juntament amb Tolo Güell, va ser dels primers a ingressar-hi, i ho va fer fins i tot abans que Gabriel Cañellas.

Fageda va fer costat a la candidatura de Cañellas a l'alcaldia de Palma en les eleccions municipals i autonòmiques del 1979, que van guanyar els socialistes. Fageda, però, va ser nomenat conseller d'Ordenació del Territori i va estar en el càrrec fins al 1980.

El 1983 i el 1987 va presentar sense èxit la seva candidatura a l'alcaldia, però finalment va obtenir la victòria en les eleccions del 1991.