Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Joan Pau Alduy

Article de referència:
Eleccions municipals a tots els Països Catalans
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Joan-Pau Alduy (62)
Entitats Entitats
Perpinyà Oxigen (5)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Perpinyà (França) (132)
13 lectures d'aquest article
2 impressions d'aquest article
Joan Pau Alduy
El 18 de juny de 1995, Joan Pau Alduy va revalidar la seva condició d'alcalde de Perpinyà en aconseguir a la segona volta electoral el 45,38% dels vots davant el candidat del Front Nacional, Jean-Louis de Noëll (36,38%).

Joan Pau Alduy va néixer el 7 de maig del 1942 a Lió, i era fill del senador Paul Alduy i de Jacqueline Triaire. Els seus primers estudis els va fer a Ceret i, després, a l'Institut Aragó. Va ser alumne de l'Escola Politècnica i es va diplomar en la secció d'arquitectura de l'Escola Nacional Superior de Belles Arts de Paris.

Contractat com a tècnic d'urbanisme per l'Administració, va treballar a les regions dels Alps Marítims, a París i a Costa d'Ivori. El 1980 va ser nomenat cap d'accions internacionals del ministeri d'Urbanisme francès, i un any després secretari permanent del pla Construction, del qual el 1985 va arribar a ser director adjunt. Dos anys després va ser nomenat conseller tècnic del gabinet de Pierre Méhaignerie, ministre d'Equipament, Habitatge i Transports Terrestres francès.

En retornar a principis dels anys noranta a Perpinyà, va reunir les forces de centredreta i els grups catalanistes per conformar la candidatura Perpignan Oxygène, que va fer seu l'eslògan Perpinyà la catalana. El mes de maig de 1993, Joan Pau Alduy va guanyar les eleccions municipals avançades per la dimissió de l'alcalde anterior.

Casat amb Dominique Daumas, directora general de France 3, va tenir tres fills. A més d'alcalde de Perpinyà, Alduy era també conseller general de la regió dels Pirineus Orientals pel cantó de Haut-Vermet.