Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Jordi Tarrés

Article de referència:
L'adéu a Ayrton Senna
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Motociclisme (191)
Personatges Personatges
Antoni Trueba (1)
Diego Bosis (1)
Jordi Tarrés (10)
Manuel Soler (1)
Pere Ollé (1)
Thierry Michaud (1)
Tommy Ahvala (1)
Toni Gorgot (1)
Entitats Entitats
Bultaco (2)
Copa del Món del Trial (10)
Montesa Honda S.A. (6)
Ossa (1)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Estats Units d´Amèrica (EUA) (574)
Manresa (36)
Rellinars (2)
45 lectures d'aquest article
13 impressions d'aquest article
Jordi Tarrés
Per sisena vegada, el diumenge 17 de juliol, Jordi Tarrés va revalidar el seu títol de campió mundial de trial. Aquest cop a la localitat italiana d'Imer, on es va disputar la novena i penúltima prova del campionat. Tarrés va quedar segon a la prova, darrere de l'italià Diego Bosis, però va guanyar el campionat, ja que li sobraven punts.

Quan Jordi Tarrés va començar en el trial als anys vuitanta, el panorama no era gaire favorable als interessos espanyols. Les marques de sempre, Bultaco, Montesa i Ossa, eren en franca davallada. Els seus antecessors en la competició, Manuel Soler i Toni Gorgot, no havien aconseguit cap títol mundial. Va ser arribar i moldre. L'any 1988 va guanyar el seu primer títol mundial de trial. Sis anys abans, però, ja s'havia proclamat campió del món de trialsín.

Jordi Tarrés va néixer el 10 de setembre de 1966 a Manresa, si bé la família es va traslladar a Rellinars a viure. Allí va entrar en contacte amb les motos i la competició. Als 9 anys ja tenia una moto i l'any 1984 ja participava en competicions de la mà de Pere Ollé i Antoni Trueba.

Tarrés va debutar en el Mundial l'any 1985 i la primera victòria la va obtenir al trial dels Estats Units l'any següent. L'any 1987 ja era campió del món, però només subcampió l'any 1988, darrere de Thierry Michaud. Després, tot van ser victòries, menys l'any 1992, que va ser derrotat pel finès Tommy Ahvala.