Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
José Ramos

Article de referència:
Timor Oriental també existeix
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Premis Nobel (196)
Personatges Personatges
José Ramos-Horta (10)
19 lectures d'aquest article
2 impressions d'aquest article
José Ramos
José Ramos-Horta va néixer a Dili el 26 de desembre de 1946. Fill d'un sotsoficial de la marina portuguesa i periodista de professió, va ser deportat per la dictadura d'Antonio Salazar amb motiu de les seves idees polítiques, abans d'integrar-se en el Fretilin.

Un dia després de la proclamació d'independència de Timor, el 28 de desembre de 1975, José Ramos-Horta va ser nomenat ministre d'Afers Estrangers del nou Estat. La invasió de l'illa per part dels militars indonesis que van posar punt final a la independència de Timor el va sorprendre a Sidney, on havia anat a presentar credencials. Va decidir quedar-se a aquesta ciutat on encara resideix la major part del temps.

Des d'aquell moment, Ramos-Horta es va covertir en el principal representant a l'estranger del Consell Nacional de la Resistència Maubera, menant una acció constant i sistemàtica en tots els fòrums internacionals per al reconeixement de la causa del seu poble.