Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Josep Maria Cullell

Article de referència:
Cullell dimiteix com a conseller d'obres públiques
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Escàndols polítics (441)
Política catalana (2179)
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Javier De la Rosa (44)
Jordi Pujol i Soley (858)
Josep Maria Cullell (29)
Macià Alavedra (40)
Miquel Roca Junyent (52)
Entitats Entitats
Ajuntament de Barcelona (355)
Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques (28)
Convergència Democràtica de Catalunya (320)
Departament d`Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya (34)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Barcelona (3483)
95 lectures d'aquest article
14 impressions d'aquest article
Josep Maria Cullell
Josep Maria Cullell va néixer a Barcelona l'any 1939. Va fer els primers estudis als jesuïtes i en la seva joventut es va integrar als moviments catòlics de base. Llicenciat en ciències econòmiques, va ser professor de la facultat i va treballar en diversos gabinets d'estudis. La presència pública de Cullell es va iniciar als anys de la creació de CDC, com a membre fundador, representant els corrents socialdemòcrates de la formació.

L'any 1977 va ser elegit diputat i el 1979 va ser nomenat tinent d'alcalde de l'Àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona. El 1980 va passar al govern de la Generalitat per fer-se càrrec de la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, des d'on el 1986 va anar a la conselleria d'Economia i Finances.

A partir de l'any 1987 va acceptar la lluita per l'alcaldia de Barcelona, però no ho va aconseguir ni aquell any ni en les eleccions del 1991. El 1992 va tornar a la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, des d'on es va dedicar de ple a reformar tota la infraestructura viària de Catalunya.

En el moment de la seva dimissió, van jugar un paper important les relacions que havia tingut l'any 1987 amb el financer Javier de la Rosa, detingut al mes d'octubre de 1994 acusat d'estafa, apropiació indeguda i falsedat en document mercantil. Aquell any, Cullell, després del fracàs en les municipals, va treballar amb l'esmentat financer.

Durant anys, Cullell va ser considerat un dels polítics més prometedors del país. La seva imatge juvenil i la seva intel·ligència havien fet que se'l considerés pràcticament el número tres de CDC, darrere Pujol i Roca i a un pas de Macià Alavedra.