Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Kim Il-sung

Article de referència:
La dinastia nuclear
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Kim Jong-il (26)
Kim Il-sung (11)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Corea del Nord (República Popular Democràtica) (53)
16 lectures d'aquest article
7 impressions d'aquest article
Kim Il-sung
La biografia de Kim ll-sung és impossible, perquè ha estat falsejada i desvirtuada al llarg dels anys i perquè la crònica oficial parla dels seus poders màgics, com si es tractés d'un veritable rei-bruixot del marxisme.

De la vida de Kim ll-sung només se'n sap que va canviar el seu nom, Kim Song-ju, per ll-sung, un heroi de les guerres contra la penetració japonesa al país. També se sap que va néixer l'any 1912 al poble de Mangyontae, que va participar en la Segona Guerra Mundial, que es va refugiar a l'URSS i que no va tornar al país fins a la fi del conflicte bèl·lic.

Protegit per Moscou, l'any 1945 va guanyar les eleccions convocades al país amb el 99,99% dels vots. Al cap de tres anys, va fundar la República Popular Democràtica de Corea, de la qual es va autonomenar president. En acabar la Guerra de Corea (1950-1953), va continuar tenint el suport soviètic, i es va mantenir en el poder fins a la mort, quan el seu règim s'havia convertit en un dels escassíssims règims comunistes que encara sobrevivien.

Kim ll-sung va tenir oficialment dues dones i sis fills. El primer fill el va perdre en un accident; el segon, Kim Jong-il, és el seu successor, i els altres quatre són de la segona dona, Sung Ae, que no va aconseguir que es reconeguessin drets "dinàstics" als seus fills. Kim ll-sung va morir el divendres 8 de juliol d'un atac de cor. En aquell moment, hi havia repartides pel país més de 40.000 estàtues seves.