Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Linus Pauling

Article de referència:
Física de partícules
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Científics, innovadors, investigadors (120)
Personatges Personatges
Linus Pauling (4)
Entitats Entitats
Institut de Tecnologia de Califòrnia (3)
Institut Linus Pauling de Ciència i Medicina de Palo Alto, Califòrnia (1)
New Scientist (1)
22 lectures d'aquest article
4 impressions d'aquest article
Linus Pauling
El divendres 19 d'agost va morir Linus Pauling, l'única persona que havia rebut dues vegades el premi Nobel a títol individual. El 1954 va rebre el premi Nobel de química per les seves investigacions sobre els enllaços químics de les molècules. Nou anys més tard, el seu activisme pacifista i, en especial, la seva oposició a les armes nuclears li va valer el Nobel de la pau.

Pauling tenia 93 anys i va morir a la seva finca de Big Surca, Califòrnia, a causa d'un càncer de pròstata que se li havia revelat feia tres anys.

La revista New Scientist, una de les més prestigioses del món, va dir d'ell que podia ser considerat un dels 20 científics més importants de la història del món, juntament amb Newton, Einstein o Curie.

Com a científic va treballar en molts temes, des de la connexió entre molècules fins a les malalties hereditàries i l'impacte de la radioactivitat sobre els organismes. També va participar en la recerca de l'estructura de la molècula d'ADN. Va escriure més de 600 articles especialitzats i una dotzena de llibres.

Pauling havia nascut a Oregon l'any 1901, i va destacar ben aviat com un veritable pioner de la química. El gruix de les seves investigacions el va fer a l'Institut de Tecnologia de Califòrnia i també al seu propi centre, que va fundar després de rebre el Nobel, l'Institut Linus Pauling de Ciència i Medicina de Palo Alto, Califòrnia.