Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1997

Imprimir    Recomanar article
Lluís Martínez Sistach

Article de referència:
Relleu a l'arquebisbat de Tarragona
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Eclesiàstics i religiosos (130)
Personatges Personatges
Lluís Martínez Sistach (36)
Modrego Casaus (2)
Narcís Jubany (8)
Ricard Maria Carles (58)
Entitats Entitats
Comissió d´Assumptes Jurídics de la Conferència Episcopal (1)
Institut de Teologia de Barcelona (1)
Tribunal Eclasiàstic de Barcelona (1)
Universitat Pontifícia Lateranense (2)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Tarragona (69)
22 lectures d'aquest article
12 impressions d'aquest article
Lluís Martínez Sistach
El nou arquebisbe de Tarragona, Lluís Martínez Sistach, va néixer a Barcelona el 29 d’abril de 1937, en una família treballadora. El seu pare era representant de comerç i la seva mare mestressa de casa.

Va fer estudiar al Col·legi dels Maristes de la Immaculada de Barcelona i mentre estudiava el batxillerat, el 1954, va entrar al Seminari Major de Barcelona. Graduat en magisteri, va ser ordenat sacerdot el 1961a la Parròquia de Santa Maria de Cornellà del Llobregat pel cardenal Modrego Casaus.

El 1962 es va traslladar a Roma, on es va doctorar en dret canònic i civil a la Universitat Pontifícia Lateranense amb una tesi sobre El dret d’associació a l’Església. Els anys de la seva estada a Roma va coincidir amb la celebració del Concili Vaticà II (1962-1967), esdeveniment que va seguir amb una particular atenció pel que de nou aportava al dret canònic.

De retorn a Barcelona, el 1967 va ser nomenat vicari de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat al Guinardó i el mateix any va ingressar al Tribunal Eclesiàstic de Barcelona. Professor de dret canònic a la Facultat de Teologia de Catalunya, l’Institut de Teologia de Barcelona i a l’Institut de Teologia Martí Codolar, dels Salesians, al 1979 va ser nomenat vicari general de l’arquebisbat i es va convertir en un estret col·laborador del cardenal Narcís Jubany.

Jutge diocesà des del 1987, el novembre d’aquell any va ser nomenat bisbe auxiliar de l’arquebisbat de Barcelona i va ingressar a la Conferència Episcopal Tarraconense, fins que el 1991 va substituir Ricard Maria Carles al bisbat de Tortosa.

President de la Comissió d’Assumptes Jurídics de la Conferència Episcopal, el consultor del Consell pels Laics del Vaticà, el 13 d’abril de 1997 va ser nomenat arquebisbe de Tarragona.