Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Lluís Viu i Torres

Article de referència:
Eleccions municipals a tots els Països Catalans
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Lluís Viu (5)
Entitats Entitats
Nova democràcia (Andorra) (9)
Partit Liberal d'Andorra (23)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Andorra la Vella (Andorra) (15)
127 lectures d'aquest article
185 impressions d'aquest article
Lluís Viu i Torres
El 3 de desembre, Lluís Viu va guanyar per a Nova Democràcia les eleccions municipals a Andorra la Vella, en derrotar el Partit Liberal Andorrà, el partit del govern del país.

Andorra la Vella havia estat sempre un feu tradicional de Nova Democràcia, el partit dirigit per Jaume Bartomeu, i així va quedar demostrat en les municipals del 1995, en què Viu va obtenir 519 vots més que el PLA, cosa que va representar que aconseguís 10 consellers, contra els 2 que van correspondre als liberals.

Nova Democràcia es va presentar a l'electorat fent valer la feina feta en els últims quatre anys. Mostrava unes finances força sanejades i es comprometia a no incrementar la pressió fiscal.

Lluís Viu i Torres va néixer a Anyòs el 27 de març de 1943. Format en el camp de l'empresa, el 1988 va ser nomenat conseller delegat de Finances i Caixa Central del Comú d'Andorra la Vella, càrrec que va exercir fins a l'any 1991, en què es va presentar a les eleccions comunals com a cap de llista de Nova Democràcia.

El 1992 va prendre possessió com a cònsol major d'Andorra la Vella. El 1995 va ser reelegit. Durant la jornada electoral d'aquest any, Viu va presidir la mesa electoral d'Andorra la Vella, de la mateixa manera que ho havia fet en unes altres eleccions el liberal Manuel Pons. Això va provocar alguna critica dels seus opositors, que haurien desitjat que dimitís d'aquest càrrec ocasional en ser revalidada la seva candidatura política a cònsol major.