Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1997

Imprimir    Recomanar article
Louis van Gaal

Article de referència:
Ronaldo se'n va i arriba Van Gaal
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Futbol (1129)
Personatges Personatges
Beatriu de Lippe-Biesterfeld (5)
Johan Cruyff (68)
Leo Beenhakker (4)
Louis Van Gaal (51)
Toni Bruins (2)
Entitats Entitats
Ajax d`Amsterdam (17)
Associazione Calcio Milan (24)
AZ Alkmaar (2)
Copa de la UEFA (44)
Copa Intercontinental (4)
Juventus de Torí (23)
Royal Anvers FC (1)
Sparta de Rotterdam (1)
Supercopa d`Europa (21)
UEFA Champions League (133)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Holanda (Països Baixos) (55)
Amsterdam (Holanda) (18)
6 lectures d'aquest article
1 impressió d'aquest article
Louis van Gaal
El nou entrenador del Barça, Aloysius Paulus Maria Van Gaal, va néixer a Amsterdam el 8 d’agost de 1951. Era el petit d’una família de nou germans que vivia al número 64 de la Galileiplantsoen, a tocar del vell estadi De Meer de l’Ajax. Orfe de pare des dels 11 anys, va dedicar-se al futbol des de ben petit. Després de jugar com a juvenil a l’Ajax, va fitxar per l'Anvers de Bèlgica, equip amb que va debutar a primera Divisió a la temporada 76/77, jugant només 10 partits i marcant només un gol. Després va jugar al Telstar, abans de passar a l’Sparta de Rotterdam on va jugar des de la temporada 78/79 fins la 85/86.

La seva última temporada com a jugador, la 86/87, la va jugar a l'AZ'67 equip on va assumir la direcció tècnica la temporada següent. Però pocs mesos després, l'1 de gener de 1988 es fa càrrec dels juvenils de l'Ajax i el 28 de setembre de 1991 va ser nomenat entrenador del primer equip en substitució de Leo C. Com a part de les seves pràctiques per obtenir el títol d'entrenador, el desembre de 1990 va estar 10 dies a Barcelona estudiant els mètodes de treball de Johan Cruyff i Toni Bruins.

Com a entrenador de l'Ajax va guanyar la Copa de la UEFA en la seva primera temporada al capdavant de l’equip (1992), tres vegades la Lliga holandesa (93/94, 94/95, 95/96), una Copa d'Europa (1995, 1-0 contra el Milan), una altre vegada va arribar a la final d’aquesta competició (1996, 0-1 contra la Juventus de Torí). Una vegada la Copa d'Holanda, tres Supercopes holandeses, una Supercopa d'Europa i una Copa Intercontinental. Pels seus èxits esportius la reina Beatriu d'Holanda li va concedir el títol de cavaller de l'ordre d'Orange-Nassau.

Louis Van Gaal era considerat a l'Ajax com un entrenador molt rigorós, que per defensar les seves posicions no dubtava a enfrontar-se amb qualsevol, ja fossin els jugadors, directius o periodistes. L'entrenador era qualificat pels que l'havien tractat com a molt metòdic i minuciós. En arribar al Barcelona va imposar des del primer dia la seva disciplina i va deixar clara la seva voluntat de controlar tot el que tingués relació amb l'equip de futbol, fins a detalls com el vestuari i l'alimentació.