Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Luis Ángel Rojo

Article de referència:
L'autonomia del Banc d'Espanya
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Economistes, empresaris, emprenedors (301)
Personatges Personatges
Felipe González (226)
Luis Ángel Rojo (13)
Entitats Entitats
Banc d`Espanya (121)
3 lectures d'aquest article
Luis Ángel Rojo
Luis Ángel Rojo Duque va néixer al 1935. Quan ja era catedràtic d'economia va llicenciar-se en dret. Va ser cap de servei d'estudis del Banc d'Espanya durant vint anys, i el gran introductor de la macroeconomia moderna a Espanya, del pensament analític keynesià i de la política monetària.

Va participar activament en tots els canvis importants de la política econòmica espanyola dels tres últims decennis, inclòs el Pla d'Estabilització. A més, va ser assessor de ministres i de governs -especialment del presidit per Felipe González- i va formar diverses generacions d'economistes. El 1986 va rebre el premi Rei Joan Carles d'economia.

Autor de diversos llibres de divulgació econòmica i de manuals unversitaris, Luis Ángel Rojo va aconseguir no només un estil literari d'alta qualitat, sinó també fer clars els raonaments més complexos. Ell mateix havia dit que la tasca dels economistes no era tan complicada: el que els tocava fer era recordar a la societat que "no existeixen els Reis d'Orient".