Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
L’actor Marcello Mastroianni, un dels màxims exponents del cinema europeu, a “Dolce Vita”

Articles dependents
Marcello Mastroianni
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actors, actrius, directors (340)
Personatges Personatges
Marcello Mastroianni (6)
59 lectures d'aquest article
6 impressions d'aquest article
Ell no ha mort
Marcello Mastroianni
El 19 de desembre de 1996 va morir a París a 72 anys Marcello Mastroianni, considerat un dels més grans intèrprets del cinema europeu. Mastroianni va morir a causa d'un càncer de pàncrees, acompanyat pels seus amics més íntims, Catherine Deneuve, la filla de tots dos, Chiara, el seu amic Michel Piccoli i la seva companya, Anna Maria Tató, amb qui vivia des de feia vint anys. En saber-se la notícia, el domicili de Tató a la Rue du Seine del barri de Saint-Germain de París es va anar omplint de flors, llançades a la vorera pels admiradors i admiradores de l'actor. Després de fer-se un funeral a París, les despulles de l'actor van ser traslladades a Roma, on va rebre l'últim comiat acompanyat dels seus amics de sempre, Sofia Loren, Monica Vitti i Flora Carabella, la seva primera dona i l'única amb qui s'havia casat, i la seva primera filla, trong>Bàrbara.Va ser enterrat al cementiri romà de Verano. Aquell dia hi va haver dol, fins i tot, a la famosa Fontana de Trevi de la capital italiana, on havia rodat una de les seves pel•lícules més emblemàtiques, La dolce vita (1960), de Federico Fellini,al costat d'Anita Ekberg.

El món de l'espectacle va qualificar Mastroianni de llegenda del cinema. El ministre de Cultura francès, Philippe Douste-Blazy, el dir que era "l'encarnació d'una idea d'Itàlia i de la seva cultura". L'actor Jean-Claude Brialy va dir d'ell que "estimava la vida, les dones, riure i els companys", i el director Marco Ferreri, que l'havia dirigit, només va comentar: "Ell no ha mort."