Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Article de referència:
L'any del tennis català
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Tennis (309)
Personatges Personatges
Anna Kurnikova (3)
Conchita Martínez (21)
Juan Ramón Ruano (1)
Marian Ramon (1)
Monica Seles (18)
Entitats Entitats
Copa del Món femenina de tennis sub-18 (1)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Llosa de Ranes (València) (2)
53 lectures d'aquest article
435 impressions d'aquest article
Marian Ramon
El dilluns 26 de desembre la valenciana Marian Ramon i Climent s'adjudicava la Copa del Món femenina de tennis sub-18, coneguda com a Orange Bowl, el guardó internacional més important en categoria júnior. Ramon havia guanyat a Miami la russa de 13 anys Anna Kurnikova per 7-5 i 6-4. Per accedir a aquesta final amb la russa, Ramon havia derrotat en quarts de final l'alemanya Marlene Weingartner, i l'austríaca Aarthi Venkatesan en semifinals. Aquest mateix premi havia estat guanyat al seu dia per les ja mítiques Chris Evert i Mònica Seies, i suposava un gran prestigi internacional.

Marian Ramon i Climent va néixer l'any 1976 a Llosa de Ranes, València, en una família humil, de les moltes que hi ha a la regió. L'afició de Marian va començar en veure jugar el seu germà Salvador, que mai va passar d’amateur.

La sort de Marian va ser el patrocini de l'empresa Sarona, una filial alemanya de Werner Esterhues, que patrocina també altres valors, com la nena de nou anys i també valenciana Estefania Fernàndez.

Els crítics van destacar la vàlua de Ramon, a qui es comparava en estil amb Conchita Martínez. L'entrenador de Marian, Juan Ramon Ruano, opinava que "en deu anys Marian pot ser entre les deu primeres del món". L'altra cara d'aquest triomf és que Marian haurà d'entrenar-se una mitjana de cinc hores diàries els pròxims cinc anys.