Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
Marie-José Pérec

Article de referència:
Els Jocs Olímpics del Centenari
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Atletisme (118)
Jocs Olímpics, Olimpiades (187)
Trofeus, campionats, medalles, rècords (1378)
Personatges Personatges
Carl Lewis (11)
John Smith (1)
Marie-José Pérec (3)
Marlene Ottey (6)
Michael Johnson (12)
Entitats Entitats
Jocs Olímpics Atlanta (43)
Jocs Olímpics Barcelona (42)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Atlanta (EUA) (22)
30 lectures d'aquest article
Marie-José Pérec
Nascuda el 9 de maig de 1968 a l'illa de Guadalupe, Marie-José Pérec va ser la millor atleta femenina d'Atlanta. amb diferència. Va renovar amb autoritat el títol olímpic que havia aconseguit a Barcelona en els 400 metres, fent la tercera millor marca de tots els temps i establint un nou rècord olímpic (48,25). En aquella carrera no va tenir rival, i va arribar sola a la meta amb l'única oposició del cronòmetre.

Ella mateixa es va comparar amb Michael Johnson, en aconseguir tres dies després de vèncer en els 400, revalidar l'or en la final de 200 metres, superant la favorita, Merlene Ottey. Pérec, que residia a Califòrnia des del 1994 i s'entrenava a les ordres de John Smith, havia estat tres cops campiona del món.

En acabar els Jocs d'Atlanta Marie-José Pérec havia afirmat: "Si Carl Lewis va aconseguir guanyar medalles d'or en quatre Jocs consecutius, per què no puc fer-ho jo?", i també va manifestar: "Penso que sóc excepcional. He tardat una mica a descobrir-ho perquè la gent no m'ajudava gaire a veure-ho així abans... Però la meva carrera comença ara de debò."