Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Martí Boada

Article de referència:
La conferència del clima
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Científics, innovadors, investigadors (120)
Personatges Personatges
Al Gore (30)
Chicho Mendes (1)
Elizabeth Dowdeswell (1)
Gro Harlem Bruntland (4)
Jacques-Yves Cousteau (7)
James Earl Carter, Jr (26)
Martí Boada (3)
Nelson Mandela (48)
Rosa Cotta (1)
Entitats Entitats
Institut d'Estudis Andorrans (3)
Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (4)
World Wide Fund for Nature (8)
44 lectures d'aquest article
19 impressions d'aquest article
Martí Boada
El 19 de maig de 1995, el geògraf naturalista i educador mediambiental Martí Boada va obtenir el premi Global 500, que concedeix el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA). A més de Boada, van ser distingides 26 persones i institucions més. Anteriorment, havia rebut el premi una altra científica catalana: Rosa Cotta, pel seus treballs en cultius ecològics.

El premi, des que es va crear, el 1987, ha estat concedit a persones o institucions tan importants com ara Chicho Mendes, Jacques Cousteau, Gro Harlem Brundtland, Word Wide Fun for Nature (WWF), Jimmy Carter i Albert Gore, entre d'altres. Martí Boada s'havia fet mereixedor del premi per la seva extensa tasca divulgativa, exemplificada en la publicació de més de trenta llibres sobre la història natural i la protecció del medi ambient.

Boada va rebre el premi a Pretòria el 5 de juny de 1995 de mans del president sud-africà, Nelson Mandela, i de la directora executiva del programa de les Nacions Unides, Elisabeth Dowdeswell, amb motiu de la Diada Mundial del Medi Ambient.

Martí Boada i Juncà va néixer a Sant Celoni el 1949. Llicenciat en estudis catalans per la Universitat de Perpinyà i en geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Boada va ser director del Museu Monogràfic del Montseny, a Sant Celoni, i responsable durant dotze anys de l'escola de natura Can Lleonard, del Parc Natural del Montseny, dependent de la Diputació de Barcelona.

Des del 1991, Boada treballava a l'Administració catalana, a més del departament de geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Boada era, a més, cap de la secció de medi ambient de l'Institut d'Estudis Andorrans i assessor de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona.