Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Martina Navratilova

Article de referència:
L'any del tennis català
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Tennis (309)
Personatges Personatges
Gabriela Sabatini (4)
Martina Navratilova (8)
Entitats Entitats
Madison Square Garden (4)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Estats Units d´Amèrica (EUA) (574)
República Txeca (28)
7 lectures d'aquest article
3 impressions d'aquest article
Martina Navratilova
El dimecres 16 de novembre, la tennista Martina Navratilova, amb 38 anys, va dir adéu al tennis professional. El comiat va ser al Madison Square Garden de Nova York, on es van congregar 17.131 aficionats que van voler dir adéu personalment a l'esportista d'origen xec.

Martina va jugar un partit amb Gabriela Sabatini i el va perdre per 6-4, 6-2, però no li va saber greu: n'havia guanyat tants i tants per aconseguir mantenir-se durant sis anys i tres mesos (1984-1990) com la número 1 del món, que no li venia del partit d'acomiadament. Navratilova era feliç veient-se envoltada de tants admiradors.

No va plorar fins que, ja acabat el partit, una bandera de dos metres de llarg per un d'ample, de color vermell i una bola de tennis groga al bell mig, va aparèixer a la pista i es va enfilar al sostre amb el seu nom gravat. "És el primer cop en la història del Madison Square Garden que un esportista que no sigui de bàsquet o d'hoquei penja la seva bandera", va comentar el locutor de l'esdeveniment. En tot cas, era també la cerimònia d'acomiadament d'una de les figures més importants del tennis dels últims deu anys.

Martina Navratilova va néixer el 18 d'octubre de 1956 a Txecoslovàquia, si bé disposa de la nacionalitat nord-americana des del 20 de juny de 1981, que se li va concedir després de demanar-ho reiteradament i de jugar com a apàtrida.

La carrera professional de Navratilova va començar de fet l'any 1984, després d'haver guanyat el Gran Slam, és a dir, d'haver guanyat consecutivament els quatre premis més importants de l'especialitat: Austràlia, França, Anglaterra i els Estats Units. Aquell mateix any va acumular un total de 74 victòries i va guanyar més de dos milions de dòlars. L'any següent va estar imbatuda des del 24 d'abril de 1984 fins al 6 de juliol de 1985.

En total, des de 1984 va sumar 54 títols del Gran Slam, incloent-hi les victòries en dobles, 165 títols individuals, dos Roland Garros, quatre Open dels Estats Units i nou Wimbledon.