Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Michael Jackson i Lisa Marie Presley es casen en secret a la República Dominicana

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actes socials, celebracions, homenatges, cimeres (2032)
Personatges Personatges
Lisa Marie Presley (3)
Michael Jackson (8)
Entitats Entitats
Agence France-Presse (6)
New York Post (1)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
República Dominicana (13)
92 lectures d'aquest article
64 impressions d'aquest article
Michael Jackson & Lisa Marie Presley
Michael Jackson, de 36 anys, i Lisa Marie Presley, de 26, es van casar en secret el 26 de maig a la República Dominicana, segons una exclusiva que va fer pública l'agència de notícies francesa AFP I‘11 de juliol i que la filla del rei del rock va confirmar I‘1 d'agost. Poc després de fer-se pública la notícia, portaveus del cantant van intentar desmentir la informació.

Hugo Francisco Àlvarez Pérez, advocat i oficial de l'oficina de l'estat civil de La Vega, va anunciar-ho al juliol. L'advocat havia estat testimoni del casament, que s'havia celebrat en aquesta localitat de la República Dominicana, i havia ofert casa seva per fer la cerimònia d'enllaç amb la màxima discreció.

Michael Jackson no s'havia casat mai fins ara. En canvi, Lisa Marie, filla del famós cantant de música rock Elvis Presley i hereva d'una fortuna estimada en cent milions de dòlars (uns tretze mil milions de pessetes), s'havia divorciat feia poc del músic Danny Keough i tenia dos fills.

El dia del casament, Jackson anava vestit tot de color negre (camisa, pantalons i barret), com és habitual en aquests casos. Lisa Presley portava un conjunt de color beix, curt i molt cenyit. La cerimònia, que va començar a les deu del matí i que va tenir com a testimonis dos súbdits americans, va durar poc més de 15 minuts.

Malgrat les evidències que aquell casament s'havia celebrat, els presumptes esposos no van confirmar-ho fins al bo de l'estiu d'aquell any. L'1 d'agost, la filla del rei del rock va anunciar per primer cop que s'havia casat amb Michael Jackson feia onze setmanes. Ho va fer públic en un comunicat de premsa que va elaborar la MJJ Productions, discogràfica encarregada de les relacions públiques del cantant. La nota confirmava les dades del lloc i el dia de la cerimònia que ja anunciaven els rumors.

La nova senyora Jackson va confirmar la notícia i va explicar que la parella havia preferit mantenir-la en secret per preservar la intimitat. També va voler deixar clar el seu desig de dedicar la seva vida al seu marit, que estimava i amb qui esperava formar una família, va assegurar. Michael Jackson, que havia desmentit els primers rumors sobre la notícia, no va fer cap comentari a les declaracions de la seva dona.

L'anunci del casament s'havia vist com una maniobra per netejar la imatge de pederasta que perseguia el cantant des de l'agost de 1993. Llavors, la policia de Los Angeles havia iniciat una investigació quan els pares d'un nen de 13 anys van denunciar Jackson d'haver abusat sexualment del seu fill al parc d'atraccions que el cantant tenia en aquesta ciutat.

Des de la denúncia, el cantant s'havia comportat d'una forma més estranya del que li era habitual: va suspendre viatges i actuacions i es va amagar de la persecució de la premsa. El gener de 1994 es va publicar que els advocats del cantant havien arribat a un acord econòmic amb la part contrària que li estalviaria el judici. El jove cobraria una bona suma de diners si retirava la seva acusació contra Michael Jackson.

Tot i les declaracions de Lisa Marie Presley expressant un gran afecte pel cantant, les sospites que es tractés d'una simple operació de rentat d'imatge no van desaparèixer. Tanmateix, l'enllaç Jackson-Presley representava la unió de dues fortunes que sumades superaven els 50.000 milions de pessetes.

Dies després de la confirmació del casament de Lisa Marie Presley, el cantant i la seva família encara no havien fet cap declaració. Tanmateix, el portaveu de Michael Jackson, Lee Solters, es va negar a fer cap mena de comentari. En canvi, la mare de Lisa Marie, Priscilla Presley, va manifestar que coneixia la notícia i que donava tot el seu suport a la seva filla i a tot el que fes. Per la seva banda, el magnat immobiliari Donald Trump, que havia allotjat els suposats esposos en la seva luxosa casa de Nova York, va declarar a la premsa que sabia el secret de la parella "des de feia molt temps".

Michael Jackson i Lisa Marie Presley van viure la lluna de mel tancats en el gratacel més car de Nova York, en una intimitat absoluta. Ja s'havia confirmat la notícia del seu enllaç matrimonial quan la parella es va refugiar en aquest edifici de luxe durant dies, sense sortir al carrer. El New York Post va comentar que se'ls veia molt enamorats i que cada nit passaven hores contemplant els estels en un jardí privat. Fins i tot es va arribar a dir que ella podria estar embarassada.

Però la lluna de mel es va acabar el 5 d'agost. Michael Jackson va haver d'abondonar la seva llar per anar a Budapest, on filmaria el vídeo del seu últim disc. Ho va fer acompanyat de la seva dona, i va rebre un calorós acolliment a l'aeroport internacional de la capital hongaresa. En aquesta ciutat va anunciar la seva intenció de pagar l'operació d'un nen hongarès malalt del fetge i així salvar-li la vida. Les obres de caritat i els balls pels carrers de Budapest semblaven positius per a la seva imatge. Malgrat la desconfiança de la premsa internacional, la d'Hongria va donar un suport absolut al cantant.

Tot i els esforços per canviar d'imatge davant l'opinió pública internacional, els problemes per al cantant van continuar. Un promotor el va denunciar per incompliment de contracte i el jutge va acceptar la demanda.

La parella no semblava afectada per aquestes circumstàncies, però al cap de pocs dies els van qüestionar la legalitat del casament. La raó era que s'havien comès errors en la tramitació de documents de la parella. El divorci entre Lisa Marie i el seu anterior marit podria ser il•legal, segons publicava la premsa als Estats Units. Abans que s'acabés l'any, els rumors parlaven d'un possible divorci Jackson-Presley.