Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1995

Imprimir    Recomanar article
Michael Schumacher

Article de referència:
La consagració de Schumacher
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Automobilisme (193)
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Personatges Personatges
Damon Hill (9)
Jean Alesi (5)
Michael Schumacher (79)
Nelson Piquet (4)
Entitats Entitats
Benetton (13)
Gran Premi de Bèlgica d`automobilisme (6)
Gran Premi del Pacífic de Fórmula 1 (3)
Gran Premi d`Alemanya de Fórmula 1 (7)
Gran Premi d´Austràlia de Fórmula 1 (9)
Williams (26)
8 lectures d'aquest article
Michael Schumacher
El 24 d'octubre de 1995, després de guanyar el Gran Premi del Pacífic derrotant el seu immediat seguidor Damon Hill (Williams), l'alemany Michael Schumacher, àlies el Kàiser, es va proclamar campió del món.

El 12 de novembre, en acabar la temporada amb la celebració del Gran Premi d'Adelaida, a Austràlia, i malgrat haver hagut de retirar-se en xocar amb el Ferrari de Jean Alesi, Schumacher va confirmar el pronòstic i es va convertir en el pilot de Fórmula 1 més jove de la història en aconseguir per segon cop consecutiu el títol de campió.

Schumacher havia consagrat un estil: no guanyava mai una pole position. "Prefereixo guanyar les carreres que no pas ser primer a la graella de sortida", deia. Gaudia d'una gran sensibilitat per escoltar el seu motor i saber què li passava en tot moment per poder transmetre-ho al seu equip de mecànics.

Michael Schumacher va néixer el 3 de gener del 1969 a la ciutat alemanya de Kerpen, prop de Colònia. El seu pare regentava un espai de carreres de karts i va ser qui li va transmetre el gust pels motors.
Schumacher va guanyar el seu primer premi en una prova de karts en què va participar quan tenia 4 anys. Als 15 era campió júnior d'Alemanya de karts i als 18 va arribar a campió europeu de l'especialitat.

Va arribar a la Fórmula 1 l'any 1991, i l'any següent ja va guanyar el Gran Premi de Spa de Bèlgica. La temporada 1992, es va integrar a l'equip Benetton, que liderava Nelson Piquet. El 1993 va substituir Piquet com a número 1 de l'equip, i la temporada 1994 va aconseguir el títol de campió de Fórmula 1.

Per coronar tots aquests èxits, Michael Schumacher es va casar I’1 d'agost de 1995 a la seva ciutat natal de Kerpen amb Corrina Betsch, després de disputar el Gran Premi d'Alemanya.