Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Miguel Indurain

Article de referència:
Una hora cada cop més llarga
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Ciclisme (171)
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Personatges Personatges
Bernard Hinault (11)
Eddy Merckx (15)
Jacques Anquetil (11)
José Miguel Echavarri (4)
Miguel Indurain (41)
Pedro Delgado Robledo (5)
Tony Rominger (13)
Entitats Entitats
Giro d`Itàlia (33)
Grup Ciclista Banesto (13)
Rècord de l`Hora en pista coberta (ciclisme) (3)
Tour de França (80)
Volta Ciclista a Catalunya (20)
Vuelta a Espanya (30)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Villava (Navarra) (1)
9 lectures d'aquest article
5 impressions d'aquest article
Miguel Indurain
El 24 de juliol, Miguel Indurain va aconseguir guanyar el quart Tour consecutiu de la seva carrera. Només n'hi faltava un per igualar campions com Jacques Anquetil, Eddie Merckx o Bernard Hinault.

Però no es van acabar aquí les gestes esportives del ciclista navarrès. El divendres 2 de setembre, a Bordeus, Miguel Indurain aconseguia un impossible: batre el rècord de l'hora, que fins llavors havia estat en mans de l'escocès Graeme Obree. Indurain havia recorregut 327 metres més que Obree i havia deixat el rècord en 53,040 quilòmetres. Aquest rècord, però, va ser superat dues vegades pel suís Tony Rominger, que el 5 de novembre va aconseguir fer 2,251 quilòmetres més que Indurain i deixar el rècord en 55,291 quilòmetres. Indurain, però, ja havia dit en una ocasió: "Sóc conscient que la glòria és efímera."

Miguel Indurain va néixer al poble navarrès de Villava el 16 de juliol de 1964. De jove era aficionat a molts esports, sobretot al futbol, però finalment va ser el de la bicicleta, per l'admiració que tenia per Marino Lejarreta, el que es va emportar tota la seva dedicació: més de 30.000 quilòmetres per temporada.

Va debutar damunt la bicicleta l'any 1975 i es va convertir en professional al setembre de 1984. Però, com va declarar una vegada, la seva vida plena com a ciclista va començar l'any 1988, quan va guanyar la Volta a Catalunya.

Un any després va venir la victòria a la París-Niça i al Critèrium Internacional. L'any 1990 va fer molt bon paper en el Tour, ajudant el seu company d'equip (Banesto) Pedro Delgado, però cap dels dos no va poder guanyar. A més, aquell any Indurain va caure a l'etapa de Salou de la Volta a Catalunya, on es va trencar la clavícula, i es va haver de retirar per un temps.

L'any 1991 va ser, sens dubte, el començament de l'era Indurain, que el 1994 encara no havia acabat: quatre Tours, dues Vueltas i un Giro, i sempre davant de tothom. El seu nom s'havia convertit en una llegenda. Fins i tot es parlava de les seves qualitats sobrehumanes: pols tranquil, escassa sudoració, potència física. En síntesi, era el primer corredor capaç d'emular Eddie Merckx, per molts aficionats el millor corredor de tots els temps.

Miguel Indurain, però, sempre va aparèixer com una persona humil, tranquil·la, gens amiga de festes i publicitat, enamorat de la seva professió, de la seva terra i de la seva dona, Marisa, i un amic fidel del seu entrenador, José Miguel Echàbarri.