Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Oriol Bohigas

Article de referència:
La batalla per Barcelona
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Arquitectes, dissenyadors, urbanistes (36)
Política catalana (2179)
Personatges Personatges
Beth Galí (2)
Oriol Bohigas (18)
Ricard Bofill (6)
Entitats Entitats
Ajuntament de Barcelona (355)
Col·legi Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (1)
Jocs Olímpics Barcelona (42)
Medalla d`Òr de l`Arquitectura (1)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Barcelona (3483)
15 lectures d'aquest article
42 impressions d'aquest article
Oriol Bohigas
Oriol Bohigas va néixer a Barcelona l'any 1925. "A la Barcelona de La Pèrgola i el tennis", va dir un cop en una entrevista per explicar que venia de família rica. De petit volia ser historiador, però ho va canviar per l'arquitectura. Com a arquitecte, Bohigas va orientar la seva feina cap a la modernitat, va voler "trencar amb l'antigor establint els fonaments del que havia de ser nou".

En els anys de la dictadura va militar en les files de l'antifranquisme, però sense abandonar mai la seva professió. Juntament amb Ricard Bofill, va ser l'arquitecte més reconegut en la seva especialitat durant els anys seixanta i setanta.

Als anys vuitanta, amb l'arribada dels socialistes al poder, va acceptar responsabilitats tècnico-polítiques a l'Ajuntament de Barcelona, des d'on es va responsabilitzar de la transformació urbanística de la ciutat amb la seva estratègia de combinar les grans obres d'infraestructura amb les petites intervencions creadores de nous espais col·lectius. La seva feina va inspirar la creació de la Vila Olímpica, una veritable revolució urbanística, que amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics del 1992 va canviar la fesonomia de la ciutat de Barcelona.

Després de passar per l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Bohigas va ser nomenat regidor de Cultura de l'Ajuntament el 5 de juliol de 1991.

Casat amb Bet Galí, és autor de diversos llibres i ha guanyat alguns premis d'importància, com ara la Medalla d'Or de l'Arquitectura (1987) que concedeix el Col·legi Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya.