Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
René Lacoste

Article de referència:
El renaixement de Becker, la consagració de Graf
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Economistes, empresaris, emprenedors (301)
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Moda, passarel·la (24)
Tennis (309)
Personatges Personatges
André Lillier (1)
Jean Darsonval (1)
René Lacoste (4)
Entitats Entitats
Copa Davis (52)
Devanlay (1)
Hispano Suiza (1)
Lacoste (3)
Open de Tennis dels Estats Units (50)
Roland Garros (71)
The Championships, Wimbledon (58)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
França (306)
Regne Unit (Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda Nord) (174)
París (França) (222)
Sant Joan Lohitzune (França) (2)
41 lectures d'aquest article
4 impressions d'aquest article
René Lacoste
El dissabte 12 d'octubre de 1996 va morir a Sant Joan Lohitzune, al País Basc francès, René Lacoste. de 92 anys. Lacoste s'havia fet famós com a tennista els anys vint, però el seu nom va quedar associat ja per sempre a una nova peça de vestir, el polo que duia el seu nom i que portava un cocodril com a distintiu. El Cocodril era el sobrenom amb què es coneixia Lacoste en la seva època de jugador de tennis.

El 1927 era el capità de l'equip francès de Copa Davis que va jugar la final contra Estats Units a Boston. En un aparador d'aquesta ciutat va veure una maleta de pell de cocodril que li va agradar molt. HI seu entrenador li va prometre que si guanyaven l'eliminatòria la hi regalaria. Lacoste va guanyar el partit decisiu, el seu entrenador li va regalar la maleta i des de llavors va ser conegut com el Cocodril

René Lacoste havia nascut a París el 2 de juliol de 1904. En el si d'una família de l'alta burgesia, el seu pare era president de la Hispano Suiza. Lacoste va estudiar a les escoles més selectes del moment a París i va passar llargues temporades a Anglaterra. Es va introduir al món del tennis, un esport llavors de moda en el seu cercle social, i de seguida va demostrar unes qualitats excepcionals.

Entrenat per Jean Darsonval, el 1923, amb només 19 anys va guanyar el campionat de França en pista coberta. La seva carrera esportiva va ser curta, ja que es va haver de retirar als 25 anys del tennis professional per problemes respiratoris. Entre 1925 i 1929 va guanyar dos cops la Copa Davis amb França, i tres cops Roland Garros, dos Wimbledon i dos Flushing Meadow.

Després de retirar-se del tennis professional es va vincular als negocis familiars i el 1933 es va associar amb un fabricant de barrets. André Lillier, amb qui va començar a fabricar una nova peça de roba, una mena de samarreta de màniga curta amb coll ribetejat de piqué de cotó. Com a marca, li van posar un cocodril brodat de color verd primavera amb la boca semioberta. Havia nascut el polo, una peça esportiva molt més còmoda per poder jugar a tennis.

El model va tenir una acceptació espectacular. Inicialment només es fabricava de color blanc, però el 1951 es va ampliar la gamma de colors i es va acabar convertint en una peça de tot portar. En el moment de la mort de René Lacoste. aquestes peces eren produïdes per l'important grup tèxtil francès Devanlay i se'n venien anualment uns 25 milions d'unitats a 80 països, que suposaven un volum de vendes d'uns 94.000 milions de pessetes.