Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
Romano Prodi

Article de referència:
Entre la Padània i L'Olivera
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Giulio Andreotti (15)
Romano Prodi (88)
Entitats Entitats
Aliança Democràtica (Itàlia) (2)
Democràcia Cristiana (DC) (6)
Institut per a la Reconstrucció Industrial (Itàlia) (1)
Olivera (Itàlia) (17)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Itàlia (158)
3 lectures d'aquest article
1 impressió d'aquest article
Romano Prodi
Romano Prodi va néixer el 7 d'agost de 1939 a Scandiano, un poble de l'Emília Romanya. Llicenciat en dret per la Universitat Catòlica del Sagrat Cor de Milà, va fer la carrera d'econòmiques a la mateixa universitat i es va doctorar a la London School of Economies. Va ampliar estudis a les universitats de Stanford i Palo Alto, als EUA.

Professor de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Bolonya des del 1971 i vinculat a la Democràcia Cristiana, va iniciar la seva carrera política el 1978, en fer-se càrrec durant uns mesos del ministeri d'Indústria d'un dels governs presidits per Giulio Andreottí.

Entre el 1982 i el 1989 va dirigir l'Institut per a la Reconstrucció Industrial (IRI), el gran holding industrial estatal italià, on va iniciar una política de privatitzacions, que va continuar durant un segon mandat al capdavant de l'organisme, entre els anys 1993 i el 1994.

Després de l'esclat de la Democràcia Cristiana pels nombrosos casos de corrupció que van afectar els seus líders històrics. Prodi es va integrar en un dels grups polítics sorgits de la desfeta: l'Aliança Democràtica, partit del qual va esdevenir líder i en el qual encara militava el 1996.

Quan el PDS va impulsar el projecte de centre-esquerra conegut com L'Olivera. Romano Prodi es va convertir en el màxim representant de la coalició i candidat a la presidència del govern. La seva formació i experiència com a gestor econòmic el feien la persona adequada per abordar una reforma profunda del sector públic italià.

Romano Prodi estava casat amb Flavia Pranzoni, amb qui havia tingut dos fills.