Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
Ronaldo

Article de referència:
Arriben Ronaldo i Robson, se'n van Cruyff i Bakero
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Futbol (1129)
Personatges Personatges
Ronaldo Luiz Nazário de Lima (40)
Entitats Entitats
Clube de Regatas do Flamengo (5)
Cruzeiro Esporte Clube (1)
Football Club Internazionale Milano (20)
Futbol Club Barcelona (971)
Lliga holandesa de futbol (1)
PSV Eindhoven (11)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Castelldefels (24)
Rio de Janeiro (Brasil) (9)
19 lectures d'aquest article
1 impressió d'aquest article
Ronaldo
El 16 de juliol de 1996 el Barça va tancar el fitxatge més car de la seva història, el del jove Ronaldo Luiz Nazàrio de Lima. contractat fins al 2004 amb una inversió de 2.550 milions de pessetes.

Nascut a Bento Ribeiro, un barri pobre de Rio de Janeiro, el 22 de setembre de 1976, Ronaldo simbolitzava perfectament el jugador que havia trobat en el futbol la manera d'escapar de la pobresa. Des de la separació dels seus pares, Ronaldinho es va obsessionar per convertir-se en un dels grans del futbol, per acabar amb els sofriments de la seva mare.

Va debutar al Sao Cristovào de Rio amb el somni de jugar al Flamengo i al mític estadi de Maracanà algun dia. Però va emigrar a Belo Horizonte per incorporar-se a la disciplina del Cruzeiro, club amb el qual arribaria a Primera Divisió a setze anys. A partir d'aquell moment es va iniciar una nova etapa en la vida de Ronaldo

Amb disset anys, va jugar el Mundial '94 als Estats Units, on el seu nom va començar a ser conegut i cotitzat arreu del món. També portava a la maleta els 58 gols amb el Cruzeiro. club que, després de refusar una oferta de l'Inter de Milà, va cedir als 800 milions de pessetes que li va oferir el PSV Eindhoven pel jove futbolista.

A la seva primera Lliga holandesa va firmar 30 gols. però a la segona el va frenar una lesió al genoll dret. Quan va acabar la temporada. Ronaldo ja havia decidit no tornar a Eindhoven, i va aconseguir la complicitat del Barcelona, que el veia com un bon reclam per avalar un nou projecte, i el va contractar per als següents vuit anys.

Ronaldo va arribar amb ganes d'integrar-se a Catalunya i es va comprar una casa a Castelldefels. El jove, de 75 quilos i 1,80 metres d'altura, havia estat internacional amb el Brasil, campió del món als EDA i dos cops pichichi a la Lliga holandesa.