Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1997

Imprimir    Recomanar article
Seied Mohamed Khatami

Article de referència:
El nou estil de Khatami
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Eclesiàstics i religiosos (130)
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Ali Akbar Haixemi Rafsandjani (6)
Mohammed Khatami (36)
Ruhol·lah Khomeini (9)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Iran (Rep. Islàmica) (60)
13 lectures d'aquest article
Seied Mohamed Khatami
El 23 de maig de 1997, Seied Mohamed Khatami va ser elegit per una amplíssima majoria nou president de l’Iran. Clergue moderat i pragmàtic, es considerava descendent directe del profeta Mahoma. Casat i pare de 3 fills, parlava perfectament anglès, alemany i àrab.

Seied Mohamed Khatami va néixer a Ardakan, a la província de Yazd, al sud del país, el 1943 i era fill de l’imam Ruhollah Khatami, col·laborador de Khomeini. Mohamed Khatami va formar-se al centre religiós de Quom i a les Universitats de Isfahan i Teheran en filosofia i pedagogia.

La proximitat del seu pare als cercles de poder el va decantar per la carrera política, que va iniciar al costat del fill de l’imam Khomeini, Ahmed Khomeini, amb qui va codirigir, abans de la revolució, el Centre Islàmic d’Hamburg, a Alemanya. El 1982 va ser nomenat ministre de Cultura i d’Orientació Islàmica, càrrec que va mantenir fins el 1992, quan va ser obligat a dimitir pels sectors conservadors del règim, contraris a la seva política d’obertura universitària i cultural.

Director des de llavors de la Biblioteca Nacional de Teheran, va romandre vinculat als cercles intel·lectuals del poder, essent nomenat el 1994 conseller del president Rafsandjani, càrrec des del que va preparar la seva candidatura a la presidència.